Gaziantep İçin Tarihi Karar: Şehir İçin Bilim Kurulu Toplanıyor!

Gaziantep İçin Tarihi Karar: Şehir İçin Bilim Kurulu Toplanıyor!
Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Gaziantep oldu. Depremle beraber Gaziantep’te zarar gören tarihi yapılarla ilgili olarak bilim kurulu harekete geçti. Gaziantep, tarihi eserlerini aslına uygun bir şekilde geri kazanacak. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden en çok etkilenen 10 ilden biri Gaziantep oldu. Özellikle İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşanan büyük yıkım çok sayıda vatandaşımızın hayatına kaybetmesine sebep oldu, on binlerce kişinin barınma sorununu ortaya çıkardı.

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin Gaziantep’te açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor. Gaziantep’te bulunan ve depremle beraber zarar gören bütün tarihi eserler için büyük bir adım atıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yaptığı açıklamaya göre, bu tarihi eserlerin aslına uygun bir şekilde restore edilebilmesi için bilim kurulu toplanıyor.

GAZİANTEP’TEKİ TARİHİ ESERLER İÇİN BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Kahramanmaraş depreminden sonra ilk olarak Gaziantep’te bulunan tarihi yapıların kontrolü yapıldı. Gaziantep Kalesi, Şirvan Camii, Karagöz Camii, Karatarla Camii ve çeşitli tarihi hamamların zarar gördüğü anlaşıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün açıklamalarına göre bu tarihi yapılarla ilgili hızlıca harekete geçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulacak ekip, Kahramanmaraş depremi ile hasar alacak tarihi yapıların yeniden restorasyonu ve güçlendirilmesi ile ilgili karar alacak. Başka Fatma Şahin, bilim kuruluyla beraber kaleler, camiler hanlar ve hamamların tekrar hayata kazandırılacağını, bununla birlikte depremde oluşan darlığın varlığa dönüşeceğini kaydetti.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ’NDE YAPRAK BİLE KIMILDAMADI!

Zeugma Mozaik Müzesi kontrol edildi. Zeugma Mozaik Müzesi’nde büyük depremlerde adeta “yaprak bile” kımıldamadığı anlaşıldı. Müze müdürü, Zeugma Mozaik Müzesi’nin bulunduğu sağlam sebebiyle, mozaiklerde en ufak bir oynama bile yaşanmadığını açıkladı.

Zeugma Mozaik Müzesi, en yakın zamanda ziyaretçilere tekrar açılacak. Gaziantep’teki tarihi eserler de hızla restore edildikten sonra faaliyete geçecek. Gaziantep Valisi Davut Gül, oluşturulan bilim kurulunun inisiyatifiyle zarar gören yapıların bir an önce restore edileceğini ve güçlendirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.