Brent Petrol Resmen Çakıldı! Akaryakıt Fiyatlarına Yansıyacak Mı?

Brent Petrol Resmen Çakıldı! Akaryakıt Fiyatlarına Yansıyacak Mı?
FED faiz politikalarının açıklanmasının ardından, Brent petrolde büyük bir kayıp yaşanması bekleniyor. Uzmanlar Mart ayının 2. Haftasında brent petrolde %5’e kadar düşüş yaşanabileceğini açıkladı. Peki Brent petrolün düşüşü akaryakıt fiyatlarına yansıyacak mı? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte detaylar…

FED faiz politikalarının açıklanması, Rusya’nın verdiği yeni petrol kararları ve Merkez Bankası tedbirleri Brent petrolde fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Son ayların en düşük seviyesinin yaşanması beklenen bren petrol fiyatlarında Mart’ın ilk haftası %5’lik bir aşağı yönlü fark olması bekleniyor.

Brent petrolde beklenen bu düşüşün, akaryakıt fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı büyük merak konusu oldu. Geçtiğimiz yılın ikinci döneminde enerji fiyatlarında enflasyona maruz kalan ABD’de, dolar endeksinin yükselmesiyle petrol fiyatlarının düşmesi bekleniyor. FED Başkanı Powell’ın açıklamaları, Brent petrolün aşağı yönlü hareketini doğrular nitelikte.

BRENT PETROL BU EŞİĞİ GEÇERSE BÜYÜK BİR DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR!

Brent petrol fiyatları, son ayların en kritik eşiğine geldi. Varil fiyatı 81,24 dolardan satılan Brent petrol, istikrarlı bir düşüş yerine fiyat dalgalanması yaşayarak piyasaları zorluyor. Dün, gün içinde 84 dolara kadar yükselen Brent petrol varil fiyatı, aynı gün içinde tekrar 81,59 seviyesine geriledi.

Brent petrolün 81,24 dolar seviyesinden satıldığı aynı saatlerde, Teksas petrol varil fiyatı 75,18 dolar oldu. FED faiz ve para politikalarının, Brent petrol ve Teksas petrol fiyatlarında büyük bir değişime yol açacağı düşünülüyor.

RUSYA ÜRETİM KESİNTİSİ YAPTIKÇA FİYATLARIN DÜŞÜŞÜ ENGELLENİYOR

Brent petrolde yaşanması beklenen fiyat düşüşü, Rusya’nın petrol üretiminde yaptığı kesintilerle beraber engelleniyor. Uzmanlar, Brent petrol fiyatının daha hızlı düşmesini beklerken, Rusya’nın açıkladığından çok daha fazla ve uzun üretim kesintisi yapması, fiyatların daha yavaş düşmesini sağladı.

Öte yandan uzmanlar petrol fiyatlarındaki bu düşüşün başka bir sebebi olabileceğini de söylüyor. Uzmanlar, ABD ve Avrupa Birliği çapında güçlendirilen faiz politikalarının yaratacağı ekonomik duraklamanın, petrol talebinin azalmasına sebep olabileceğini belirtiyorlar. Talep azaldığı takdirde fiyat da düşer. FED Başkanı Powell, uzmanların görüşlerini 22 Mart’ta yapacakları toplantıda inceleyeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.