Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararını Verdi, Seçim Takvimi Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kararını Verdi, Seçim Takvimi Belli Oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için seçim sürecini resmen başlattı. 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu. Erdoğan kararı imzaladı, seçim tarihi olarak 14 Mayıs, Resmi Gazete’de yayımlandı. Şimdi milyonların gözü, YSK’nın yayınlayacağı seçim takviminde…

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı seçeceği tarihi bir seçime gidiyor. Kahramanmaraş depreminin büyük bir felaket yaşatması, seçim tarihi ertelenecek mi sorularının doğmasına neden olmuştu. AK Parti kemik kadrosundan Bülent Arınç, 14 Mayıs olarak belirlenen seçim tarihlerinin ertelenmesi gerektiğini söylemişti.

Arınç’ın bu açıklamalarından sonra, seçim tarihinin ertelenip ertelenmeyeceğine dair büyük bir merak oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçim tarihi tartışmalarına son noktayı koydu. Erdoğan seçimin 14 Mayıs’ta olacağına dair kararı imzaladı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Türkiye resmen seçim sürecine girdi! Peki seçim takvimi 2023 belli oldu mu? Seçim takvimi ne zaman açıklanacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI, SEÇİM 14 MAYIS’TA

Deprem gündemiyle beraber, AK Parti’nin içinden birçok isim seçimin 14 Mayıs’tan sonra yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların kamuoyunda büyük merak uyandırmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığını ve şu anda konularının da bu olmadığını dile getirmişti.

Spekülasyonların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi. Erdoğan, 2023 seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı uygun gördü ve kararı imzaladı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla seçim süreci resmen başladı!

YSK BAŞKANI, İKİNCİ TUR TARİHİNİ AÇIKLADI!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararının ardından, 2023 seçimleri ile ilgili yeni bir açıklama getirdi. Buna göre YSK Başkanı, 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekillerine karar verileceği seçimde ilk turu 14 Mayıs olarak duyurdu. Seçimlerin ikinci tura kalması halinde ise, 26 Mayıs’ta ikinci turun yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanının tarafsızlık ilkesi gereğince, aday olan kişilerin kamu görevlerine istifa etmesi gerekiyor. Seçimler için istifa tarihinin son günü olarak 16 Mart belirlendi. 16 Mart’a kadar aday olacak herkesin kamu görevlerinden el çekmesi gerekiyor. YSK Başkanı, seçim takvimi üzerinde çalıştıklarını da dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.