Apple Kullanıcıları İçin Müjdeli Haber! Yapay Zeka Temelli Sohbet Robotu Artık Kullanımda!

Apple Kullanıcıları İçin Müjdeli Haber! Yapay Zeka Temelli Sohbet Robotu Artık Kullanımda!
Son zamanların en büyük zeka projelerinden biri olan ChatGPT için beklenen adım geldi! Sohbet robotu sonundan Apple ekosistemi ile uyumlu bir duruma gelecek! İşte detaylar!

Son zamanlarda adından oldukça sık bir şekilde söz ettiren sohbet robotu ChatGPT için nihayet beklenen adım geldi. Sohbet robotu artık Apple ekosistemi ile bütünleşmiş bir durum gelecek. Son zamanların oldukça öne çıkan sohbet grubu artık Apple kullanıcıları ile de piyasadaki yerini alacak. İşte konuya dair merak edilenler!

APPLE’DAN YENİ ADIM

Yapak zeka projelerinden biri olan sohbet robotu ChatGPT, adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Şimdi ise yeni bir konu ile gündeme gelmiş oldu. Sohbet robotu beklenildiği gibi Apple ekosistemi ile bütünleşmiş bir duruma gelecek. Apple kullanıcıları, MacGPT ile watchGPT adındaki iki yeni uygulama aracılığı ile sohbet robotunu kendi cihazlarında deneyimleme imkanları olacak.

SOHBET ROBOTU DESTEKLİ UYGULAMA

MacGPT, macOS arayüzüne yapay zekayı entegre edecek. macOS menü çubuğu içinde sohbet robotunu destekleyen bu ücretsiz olan uygulama, kullanıcılara masaüstünden ayrılmadan pek çok şeyi yapmak için fırsat tanımakta. Uygulama, ChatGPY’yi web tarayıcısına yükleme yaparak soru sormayı ve yanıt almayı da kolaylaştırmakta.  Bu duruma ek olarak da macOS kullanıcıları, daha pratik olması adına uygulamaya klavye kısayolu atama imkanları olacak. Fakat bu uygulamanın Apple tarafından geliştirilmediğini, üçüncü bir taraf geliştirici tarafından sunulmuş olduğunu belirtmek de fayda var.

AKILLI SAATLER İÇİN KULLANIMI

macGPT’ ye ilave olarak da Apple Watch için de benzer olan bir uygulama sunulmuş olundu. WatchGPT, kullanıcıların doğrudan akıllı saatlerinden ChatGPT ile etkileşim kurması için de olanak tanımakta. WatchGPT sayesinde sorula sorulara yanıt alınabilir ve aynı zamanda yazmaya gerek kalmadan da uzun mesajlar oluşturmak mümkün olabilir. Bu yol ile oluşturulan yanıtlar, metin, e-posta ya da sosyal medya araçlığı ile paylaşmak da mümkün. App Store da 4.99 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan uygulama da Apple Watch’a bakılmasıyla bile etkinleşebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.