Gaziantep'te Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji Deprem Bölgesindeki Vatandaşları Uyardı! Sıcaklıklar Düşecek, Fırtına ve Yağış Yolda...

Gaziantep'te Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji Deprem Bölgesindeki Vatandaşları Uyardı! Sıcaklıklar Düşecek, Fırtına ve Yağış Yolda...
Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi! Yetkililer hava durumu hakkında açıklama yaptılar! Yarın itibaren yağış ile fırtına için dikkatli olmak gerekiyor! Hangi bölge için uyarılar dikkate alınmalı? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Balkanlar üstünden gelecek yağışların genellikle yağmur ile sağanak, güney ve iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak halinde olması beklenmekte.  Bazı bölgeler için uyarı geldi. İşte yetkili isimlere göre dikkatli olunması gereken o bölgeler!

TOZ TAŞINIMI İÇİN DİKKAT

Rüzgarın, cumartesi tüm yurtta güney yönlerden lodos şeklinde kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kısımları, İç Anadolu ile Karadeniz’de fırtına, yer yer de kısa süreli olarak kuvvetli fırtına, yüksek kesimler için tam fırtına, Pazar günü de Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da fırtına, yer yer olarak da kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği yönünde tahminler var.

SICAKLIKLAR DÜŞÜŞE GEÇECEK

Cumartesi yurt genelinde mevsim normallerinin dışında olması beklenen hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren de Marmara, İç Anadolu, Ege, Akdeniz ile Karadeniz’de yağışlarla birlikte hissedilebilir derece azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi de tahminler arasında bulunuyor. Doğu ile Güneydoğu Anadolu’da ise hava sıcaklıklarında değişim beklenmiyor, mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam edeceği yönünden tahminler bulunuyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Depremden etkilenmiş olan illerde de pazar gününden itibaren ise  gün aralıklar ile sağanak ve yer yer de gök gürültülü sağanak beklenmekte. Yağışların, deprem bölgesindeki bütün illerde pazartesi, salı ve Çarşamba günleri yer yer  de kuvvetli bir şekilde olması beklenmekte.

Rüzgarın cumartesi gününden itibaren de Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ’a, Pazar gününden itibaren de Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman’da güney yönlerden kuvvetli yer yer fırtına olacak şekilde esmesine dair tahminler var.

Deprem bölgesindeki illerde haftalık süreç içinde sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi de beklentiler arasında oldu. Toz taşınımı içinde kimi illere yönelik uyarılar geldi, vatandaşlar dikkatli olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.