Gaziantep KALESİ DEPREMLERDE YIKILMADI! MİLYONLARCA LİRA HARCANAN KALENİN DUVARLARI DAHİL HER YANI YIKILDI! Gaziantep Valisi Gül Açıkladı!

Meydana gelen depremlerden sonra hasar alan illerden biri de Gaziantep oldu. Bu şehirdeki hasarlı tarihi yapılar için yeni karar alındı! Bilim kurulundan yardım alınacak! İşte detaylar...

Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlersonrasında zarar gören şehirdeki tarihi yapılan aslında uygun bir şekilde tadilat ile güçlendirilmesi için bilim kurulunu toplayacaklarını ifade etti. Güneydoğu’da meydana gelen depremlerin etkilediği şehirlerden biri de Gaziantep oldu. Şehirdeki birçok binanın yanı sıra birçok tarihi yapıda hasar aldı. Tarihi yapıların tadilatı ve yeninden ayağa kaldırılması için de bilim kurulu desteği alınacağı ifade edildi.

TARİHİ YAPILAR İYİLEŞTİRİLECEK

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te, binlerce binanın yanı sıra aynı zamanda binlerce yapı da zarar aldı. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin hasar vermiş olduğu Gaziantep Kalesi ile tarihi Şirvani Cami, Karatarla Cami, Karagöz Cami ve hanlar için teknik ekipler beraber birtakım incelemeler yaptı.

BİLİM KURULUNDAN DESTEK ALINACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kültür Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafınca koordinesi yapılan ekip tarafından incelemelerin yapılmış olduğunu ve yarın oluşturulabilecek bilim kuruluyla beraber depremde hasar alan tarihi yapıların tadilat ile güçlendirilmesi için karar alınacağını ifade etti. Tarihi yapıların, tadilatlarının eksiksiz bir şekilde ve kısa bir zamanda tamamlanacağını açıklayan Fatma Şahin, ‘Bugün görmüş olduğumuz hanlar, hamamlar, müzeler ile tarihi mekanların ve çarşıların gereksinimi olan restorasyonları hızlandırmamız lazım. Bilimin, kültürün ve tarihin ışığında iyileştirme yapacağız. Bu büyük depremi, darlığı hep birlikte varlığa dönüştürmüş olacağız’ dedi.

‘KÜLTÜREL ESERLERİN KORUNMASI TÜM ŞEHRİN MESELESİDİR’

Şehir valisi Davut Gül ise depremde hasar alan yapılar adına ayrı bir çalışma yapılacağını ifade ederek, ‘Depremde zarar alan eserleri iz var aynı zamanda depremde zarar görmeyip devam eden projeler de var. Bu eserlerde şehre kazandırılacak olup vatandaşlarımız ile hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Gaziantep’in kültürel eserlerinin korunması tüm şehrin meseledir’ diyerek açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.