Google Sekiz Yıldır Kullanıyordu! Yeni Sürümler Beraber Artık Kullanıcılar Bu Özelliğe Erişemeyecek!

Google Sekiz Yıldır Kullanıyordu! Yeni Sürümler Beraber Artık Kullanıcılar Bu Özelliğe Erişemeyecek!
Google’dan yeni karar. Teknoloji alanında dev şirketlerden biri olan Google, ortalama olarak 8 senedir hizmet veren bir aracını daha ortadan kaldırma kararı aldı. İşte yeni kararın merak edilen detayları!

Google’ın web tarayıcısı olan Chrome’un temizleme aracı artık raflardaki yerini alıyor. Teknoloji devi bu anlamda yeni bir karar almış oldu. Web tarayıcısı Chrome’da problemlere sebep olan istenmeyen yazılımları arama adına hazırlanmış olan araç, kötü amacı olan yazılımları, reklam yazılımlarını ve istenmeyen programlar için bularak onlar için kullanıcıyı uyarmaktaydı. Ancak artık bu aracın kullanılmayacağı haberi açıklanmış oldu.

TEMİZLEME ARACININ KULLANIM ALANLARI NELERDİ?

Teknoloji devi Google’dan yeni karar geldi. Teknoloji dünyasına yön veren şirketlerden biri olan Google, web tarayıcısında değişim yapma kararı aldı. Google’ın web tarayıcısı olan Chrome’da bulunan temizleme aracı artık raflardaki yerini alacak. Web tarayıcısını içinde kullanılmakta olan bu temizlik aracı birçok görev görmekteydi. Tarayıcıda sorunlardan sebep olan istenmeyen yazılımları aramak adına hazırlanmış olan temizleme aracı, kötü amaçlı yazılımları, reklama dair olan yazılımları, istenmeyen programları bularak bu noktalarda kullanıcıları uyarmaktaydı.

GÜNCELLEME İLE TARİH OLUCAK

Fakat artık Google, Chrome’un 111. sürümünden itibaren bu özelliği devre dışı bırakmış olacak. Kullanıcılar artık isteseler bile bu özelliği kullanma hakları olamayacak. Temizleme aracını artık kullanmaları mümkün olmayacak.

GÜVENLİK SORUNLARINDAN DOLAYI PİYASAYA SUNULMUŞTU

Öte yandan 2015 senesinde piyasaya çıkmış olan Chrome Temizleme Aracı, 80 milyondan çok temizlik işlemi gerçekleştirmişti. Kullanıcılar için önceden uyarı vermekteydi ve temizleme işlemi yapıyordu. Google şirketi aslında bu aracı Windows işletim sistemi içinde meydana gelen güvenlik sorunlarından dolayı piyasaya çıkarmıştır. Fakat son zamanlarda Windows pek güvenlik sorununu çözüme kavuşturmuştu. Artık bu araca gerek kalmadığını düşünmekte olan Google, uygulamayı sonlandırma yönünden bir karar almış oldu.

Web tarayıcısının 111.sürümünden sonra artık bu araca erişim mümkün olmayacak. Güvenlik sorunları nedeniyle ortaya çıkmış olan temizlik aracı, bu anlamdaki sorunların çözülmüş olmasından dolayı artık kullanımdan kalkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.