Gaziantep’teki tüm depremzedeler de alabilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden sonra duyurmuştu; taşınma yardımı için hemen düğmeye basıldı!

Gaziantep’teki tüm depremzedeler de alabilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden sonra duyurmuştu; taşınma yardımı için hemen düğmeye basıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı depremzedelere verilecek olan taşınma yardımına ilişkin tüm detaylar ortaya çıktı. İşte taşınma yardımı alabilme şartları…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden ciddi hasar alan Gaziantep’te dahil olmak üzere 11 ilde ortaya çıkan yıkım, aynı zamanda pek çok ekonomik kayba da yol açtı. Bu kayıpları telafi edebilmek adına birtakım destek devreye alan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), barınma yardımlarına ilişkin harekete geçti. Hem taşınma hem de kira yardımı verecek olan AFAD’ın yardım şartları belli oldu.

Deprem bölgelerini ziyaret ettiği esnada bölge halkına nakdi yardımları duyuran isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözlerin döndüğü AFAD’tan taşınma yardımı başvurularının başladığına ilişkin bir açıklama geldi. Peki, Depremzede taşınma yardımı nasıl alınır, kimlere verilir? 15 bin TL taşınma desteği yatıyor mu? İşte detaylar…

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN BAŞLADI

Gerçekleşen deprem felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen evlerde oturan ev sahibi ve kiracıların yararlanabileceği taşınma yardımı için başvurular, e-Devlet Kapısı aracılığıyla alınmaya başlandı. Bir sefer olmak üzere 15 bin TL olarak ödenecek olan taşınma yardımı başvuruların e-Devlet’ten verilen ‘Afetzede Barınma Desteği’ hizmeti üzerinden yapılacağı AFAD tarafından açıklandı.

KİRA YARDIMI DA ÖDENİYOR

Barınma yardımı kapsamında sadece taşınma yardımı vermeyen AFAD, aynı zamanda kira yardımında da bulunacağını duyurmuştu. AFAD’ın vereceği kira yardımının miktarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullanarak, depremzedelere yönelik olan tüm yardımlara ilişkin bilgi vermişti:

“Toplamda 842 konteynerin kurulumu için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin ila 5 bin lira kira yardımımızı yapıyoruz. 15 bin lira taşınma yardımını bugün ödemeye başlayacağız. Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10'ar bin lira ödeme yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.