Gübre Fiyatlarının Önü Alınamıyor: İşte En Güncel Gübre Fiyatları!

Gübre Fiyatlarının Önü Alınamıyor: İşte En Güncel Gübre Fiyatları!
Çiftçilerin sıklıkla kullandığı gübrede, fiyat artışı tüm hızıyla devam ediyor. Çiftçilere zorluk yaşatan gübre fiyatları, geçtiğimiz günlerde güncellenerek tekrar zamlandı. Üre, Amonyum Sülfat ve diğerleri… İşte en güncel gübre fiyatları!

Çiftçilerin sıklıkla kullandığı gübrelerde meydana gelen fiyat artışları hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün zamlanan gübre fiyatları, çiftçilere büyük zorluk yaşatıyor. Maliyetlere yetişemeyen çiftçiler, gübre fiyatlarında azalma beklerken, yaşanan yeni artış herkesi şaşırttı.

Üre, Amonyum Sülfat ve Can… Gübre fiyatlarının tamamında fiyat artışına gidildi. Enflasyon ve hayat pahalılığının artması, çiftçilerin de belini büktü. Sosyal medyada en çok konuşulan konulardan bir olan gübre fiyatlarının zamlı hali, çiftçileri adeta isyan ettirdi. Peki en güncel gübre fiyatları nasıl? Üre ne kadar oldu? İşte en güncel gübre fiyat tablosu!

MART AYINDA GÜBRE FİYATLARINDA GÜNCELLEME YAŞANDI!

Her geçen gün zamlanan gübre fiyatlarına, 9 Mart itibariyle tekrar zam geldi. Yazın mahsulünü almayı bekleyen çiftçilerin çoğu için gübreleme zamanında meydana gelen zam, çiftçilikle uğraşan herkesi adeta isyan ettirdi!

Özellikle pandemi döneminde yaşanan fiyat artışı, yaşanan enflasyonla beraber hız kazandı. Çiftçilerin gübreleme döneminde üre, amonyum sülfat ve can gübrelerinde görülen zamlar, çiftçilerin ekonomik olarak zorlanmasına sebep oldu. Pandemiden sonra Ukrayna – Rusya savaşının da patlak vermesi, gübre fiyatlarında büyük değişikliklerin yaşanmasına sebep oldu. Çiftçiler, piyasadaki en güvenli ve ucuz gübreye dair araştırmalara hız verdi.

İŞTE EN GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI!

Mart ayında yaşanan güncellemeyle beraber gübre fiyatları şu şekilde oldu:

Üre gübresinde fiyat güncellemesi yaşandı. Güncellenen fiyatla birlikte Üre fiyatı 9.500 TL ile 10.000 TL arasında değişiyor.

DAP gübresi, Mart ayında yaşanan güncelleme ile beraber 14 bin 500 ile 16 bin lira arasında değişiyor.

15.15.15 kompoze gübre fiyatları 11 bin 500 ile 16 bin lira arasında değişiyor.

20.20.0+ZN gübre fiyatı 10 bin ile 11 bin 500 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

En ucuz alternatif olarak amonyum sülfat fiyatı 5 bin 100 ile 6 bin lira arasında değişiyor. Gübrelerin satış fiyatı, tedarikçilere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.