Google’dan Büyük “Yapay Zeka” Hamlesi: Çalışmalar Başladı!

Google’dan Büyük “Yapay Zeka” Hamlesi: Çalışmalar Başladı!
Dünyanın en büyük arama motoru Google, büyük bir karara imza attı. Google, “kırmızı kod” raporuyla çalışanlarına, bütün ürünlerine yapay zeka teknolojisini dahil edeceğini açıkladı. İşte o büyük adımın detayları…

Google, yapay zeka konusunda büyük bir adım attı. ChatGBT adlı aplikasyonun sahip olduğu yapay zeka teknolojisi, dünya genelinde 2 ay gibi kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya erişmesini sağlamıştı. ChatGBT’nin rekor abone sayısındaki hız, Instagram, Whatsapp ve Facebook gibi en çok tercih edilen telefon ve haberleşme uygulamalarını geride bırakmıştı.

Dünyada en çok aboneye sahip olan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, ChatGBT’nin sahip olduğu 100 milyon aboneyi kazanmak için 9 ay beklemişti. Yapay zeka uygulaması ChatGBT, 2 ayda 100 milyon abone kazanarak, dünyanın en hızlı kullanıcı kazanan uygulaması oldu. Yapay zka uygulamasına talep patlaması yaşanınca, Google çok geçmeden harekete geçti ve çalışanlarına “kırmızı kod” raporu gönderdi. Bu raporda, Google’a ait bütün ürünlere yapay zeka teknolojisinin ekleneceği açıklandı.

CHATGBT REKOR KIRDI, GOOGLE VAKİT KAYBETMEDEN YAPAY ZEKA HAMLESİNİ YAPTI!

Google’ın çalışanlarına gönderdiği kırmızı kodlu raporun, ChatGBT’nin kullanıcı rekoru kırmasından sonra olması herkesin dikkatini çekti. Kullanıcı sayısı hala giderek artmaya devam eden ChatGBT uygulaması Aralık 2022’de piyasaya sürülmüş ve tanıtımı yapılmıştı. ChatGBT, 2 ay gibi kısa bir sürede rekor kullanıcıya ulaşarak dünyanın en popüler haberleşme ve sosyal medya uygulamalarını geride bırakmıştı.

ChatGBT’nin popüler olmasının ardından, Google hızlı bir yapay zeka hamlesi yaptı. Google, daha önce de ChatGBT’ye alternatif olarak “Bard” uygulamasını sundu. Ayrıca Youtube kullananların için yapay zeka ile kıyafet değiştirme özelliği getireceklerini de duyurdu.

GOOGLE ASİSTAN’A YAPAY ZEKA GETİRİLİYOR!

Google, yapay zeka teknolojisinin büyük talep görmesinin ardından Google Asistan için yapay zeka (AI) teknolojisi getirmeye karar vermişti. Bu teknoloji ile, Google Asistan’a soru sorulabilecek, komut verilebilecek ve ChatGBT’de olduğu gibi sohbet edilebilme imkanı tanınacaktı.

Ancak Google’ın bu isteği güvenlik zafiyeti oluşturabileceği için kabul edilmedi. Google, talebinin kabul görmemesinin ardından yapay zeka teknolojisi ile ilgili hemen farklı adımlar attı ve bütün uygulamalarına AI yükleyeceğini ilan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.