Netflix, Dublaj Sevmeyenleri Sevindiren Haberi Duyurdu: Altyazılar Özelleştirilebilecek!

Netflix, Dublaj Sevmeyenleri Sevindiren Haberi Duyurdu: Altyazılar Özelleştirilebilecek!
Türkiye’de birçok kullanıcı tarafından tercih edilen Netflix, yeni özellikleriyle sinema ve dizi severleri sevindirmeye devam ediyor. Netflix’in son kararıyla Türkçe dublajdan hoşlanmayan seyirciler, alt yazılarını özelleştirebilecek. İşte detaylar…

Netflix, Türkiye’deki kullanıcıları sevindiren bir karara imza attı. Türkiye’de milyonlarca abonesi bulunan platform, Türkçe dublaj sevmeyen seyirciler için büyük bir özellik getirdi. Bu yeni uygulamaya göre, Netflix’te altyazı özelleştirme özelliği getiriliyor.

Netflix kullanıcıları, yeni kararla beraber yeni bir seyir deneyimi yaşayacak. Kullanıcılar altyazıları özelleştirebilecek. Dileyen kişiler altyazının boyutunu, karakter stilini ve rengini değiştirme imkanından faydalanabilecek. Özellikle dublaj sevmeyen ama altyazıları da okuyamayan kişiler için büyük punto seçeneği, birçok Netflix abonesini sevindirdi.

ALTYAZI OKUMA SORUNU YAŞAYANLAR KARAKTERLERİ BÜYÜTEBİLECEK

Netflix’in uygulamaya soktuğu yeni kararla beraber, altyazı okuma sorunu yaşayan kişiler karakterlerin puntolarını büyütebilecek, rengini değiştirebilecek ve karakter stilinde farklı alternatifler deneyebilecek. Netflix, özellikle görme sorunu yaşayan kişiler için bu kararıyla büyük bir hizmet sunmuş oldu.

Altyazıları okumakta güçlük çeken veya göremeyen kullanıcılar, büyük punto ve farklı renk seçeneği ile daha iyi bir seyir deneyimi yaşayabilecek. Altyazılarda artık “sarı renk” seçeneği olacak. Bu sayede, izlenen filmde arka plan dolayısıyla okunamayan yazılar daha net ve anlaşılır olacak.

ÖZELLİK TÜRKİYE’YE BİRKAÇ GÜN İÇİNDE GELİYOR

Netflix’in yeni özelliği bütün dünyada kullanıma açıldı. Bu büyük özelliğin birkaç gün içinde Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Netflix’in uygulamaya soktuğu yeni özelliğinin, dijital pazarda nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu oldu. Alt yazı kişiselleştirme özelliğinin diğer dijital mecralara da gelmesi bekleniyor.

Netflix, yeni özelliğiyle altyazıları okuyamayıp Türkçe dublajlı olarak dizi ve film seyretmek zorunda kalanları daha kaliteli bir seyir deneyimine davet ediyor. Türkiye’de milyonları bulan abonesi olan Netflix’in yeni özelliği ile daha çok tercih edileceği düşünülüyor. Dünyanın en geniş çaplı dizi ve film yelpazesine sahip olan Netflix, alt yazı kişiselleştirme özelliğini faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için kullanıma sokacak. Bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.