Gaziantep'te Depremzede vatandaşlar gelen faturalara YETER DEDİ! Gaziantep'te Deprem tarifesi! VİJDAN

Gaziantep'te Depremzede vatandaşlar gelen faturalara YETER DEDİ! Gaziantep'te Deprem tarifesi! VİJDAN
Kahramanmaraş merkezli Asrın Felaketinin üzerinden 33 gün geçti. Hasarsız ve az hasarlı binalarına giren Gaziantepli vatandaşlar, elektrik ve su faturaları karşısında şoka uğradı. Binlerce lira olarak geçen elektrik ve su faturaları karşısında vatandaş isyan ederken, depremzedelere uygulanan yüksek faturalar vicdanları da yaraladı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen Asrın Felaketi sonrası  Gaziantep’te de normalle dönüş başladı. Çalışmak ve hayatlarını idame ettirmek zorunda olan vatandaşlar işlerinin başına dönüp çalışmaya başlarken, depremin neden olduğu yaraları da sarmak için çalışmalar sürüyor.

ŞOK FATURALAR!
Vatandaşlara gelen elektrik ve su faturaları tepkiyle karşılandı. Sosyal medya hesabı üzerinden elektrik faturasını paylaşan bir vatandaş, her ay ortalama 400 TL gelen elektrik faturasının yüksek kademeden okunmasına tepki gösterdi. Vatandaş, “2 aylık kesilen elektrik faturam yüksek endeks üzerinden hesaplanmış toplam evde 1 hafta kalmadık bile 400 TL civarı gelen faturam 1400 TL gelmiş. Biz kolaylık beklerken gelen fatura bu” yorumunda bulundu.

Kentte şok faturalar elektrik faturaları ile sınırlı kalmadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen faturalar da dumura uğrattı. Vatandaşlara gönderilen faturalarda vatandaşlar haftalarca evlerine uğramadıkları halde yüzlerce liralık faturalar kesildiği iddia edildi.

İşte o tepkiler:

M. Karahan isimli bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görselde 22 Mart 2023 son ödeme tarihli 602 TL bedelli su faturasını paylaştı. Paylaşımda, “Sevgili GASKİ ve Sayın Fatma Şahin başkanımız. Zaten 20 gün evde yoktuk, su ise bir gün varsa bir gün yoktu. Bu nasıl fatura” ifadelerini kullandı.

M. Torun ise  deprem sonrasında yaklaşık bir aydır evde bulunmamalarına rağmen 416 TL su faturası gelmesine tepki gösterdi. Torun, “Bu fatura nasıl bu kadar yüksek gelir? 37 TL atık su bedeli hiç mi vicdan yok... Vallahi çok yazıklar olsun size” ifadelerini kullandı.

GASKİ NE YAPACAK?
Bir başka vatandaş ise yaklaşık bir aydır evine girmemesine rağmen kendisine 362 TL su faturası geldiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlardan gelen tepkiler sonrası GASKİ Genel Müdürlüğünün atacağı adımlar merak konusu oldu… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.