Rusya, Ukrayna’da İşgale Devam Ediyor! Ukrayna’nın Enerji Altyapısına Yönelik Füze Saldırılarına Bir Yenisi Daha Eklendi!

Rusya, Ukrayna’da İşgale Devam Ediyor! Ukrayna’nın Enerji Altyapısına Yönelik Füze Saldırılarına Bir Yenisi Daha Eklendi!
Ukrayna’nın başkentinde patlama sesleri yeniden duyuldu! Kiev Belediye Başkanı Holosiyiv semtinde patlamalar meydana geldiğini söyledi! Patlama sonrasında hayatını kaybedenler oldu! İşte detaylar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz sene 24 Şubat tarihinde vermiş olduğu askeri emir ile başlayan Ukrayna’nın işgal girişimi şiddetli çatışmalar ile devam etmekte. Ülkenin enerji altyapısı ise Rusya’nın hedefleri arasında bulunmaya devam ediyor. Son olarak da başkent Kiev’in Holosiyiv semtinde patlamalar meydana gelmiş oldu. Şehrin Belediye başkanı Vitaliy Kliçko, patlamalar yaşandığını ifade etti.

RUSYA’NIN HEDEFİ DEĞİŞMEDİ

Harkiv Valisi Oleg Sinegubov tarafından Rus güçlerinin Harkiv şehri ile bölgesine saldırılar düzenlemiş olduğu açıklandı. Vali yapmış olduğu açıklamada, ‘Düşman, şehir ile bölgeye ortalama olarak 15 saldırı düzenlemiş oldu. Kritik altyapı nesneleri yine işgalciler tarafından hedef alınmıştır.’ dedi.

Ukrayna’nın Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko de Telegram hesabından yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘ Büyük çaplı füze saldırısı sonrasında, füzeler bölgenin enerji altyapısı ile konut binaları vurmuş oldu. Neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı.’ dedi. Ukrayna’nın pek çok bölgesinde saatler boyunca hava saldırısı alarmı sürdü.

BEŞ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Batıdaki Lviv bölgesinin valisi olan Maksim Kozitskiy, Zolochivckyi bölgesindeki bulunan bir yerleşim bölgesin füze isabet etmesi sonrasında 4 kişinin hayatını kaybetmiş olduğunu açıkladı. Dnipropetrovsk Bölge Valisi Serhii Lysak da bölgedeki enerji altyapısı ile sanayi tesislerinin hedef alınmış olduğunu, yapılan saldılar sonrasında 1 kişinin hayatını kaybetmiş olduğunu açıkladı.

NÜKLEER SANTRAL İLE BAĞLANTI KOPTU

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Energoatom) tarafınca yapılmış olan açıklamada, Zaporijya’ya yerel saat ile 03.53 sularında gerçekleştirilen füze saldırısı sonrasında Zaporijya Nükleer Santrali ve ulusal enerji sistemi arasındaki son bağlantının da kesilmiş olduğu ifade edildi. Açıklamada, ‘Şimdi tesisi enerjisi kesilmiş durumda ve işgal edildiğinden bu zamanda 6.kez elektrik kesintisi moduna geçildi. 5 ile 6 numaralı güç üniteleri soğuk duruma alındı. Jeneratörler için 10 gün çalışacak yakıt var’ ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.