Bakanlık KYK Şubat Ödemeleri Hakkında Açıklama Yaptı! 20 Şubat’a Kadar Ödenmiş Ücretlerin Geri İadesi Yapılacak!

Bakanlık KYK Şubat Ödemeleri Hakkında Açıklama Yaptı! 20 Şubat’a Kadar Ödenmiş Ücretlerin Geri İadesi Yapılacak!
Şubat ayı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ücretleri merak edilmekte! Uzaktan eğitime geçen üniversitelerde öğrenciler yurttan ayrıldı. Ödeme yapan öğrencilerin paraları iade edilecek mi? İşte detaylar...

Kredi ve Yurtları Kurumu ( KYK) yurt ücretleri ile alakalı olarak beklenen açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu konuya dair açıklama getirdi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra, depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirildi. Bundan dolayı da üniversiteler uzaktan eğitime geçmiş oldu. Öğrenciler KYK yurtlarından ayrıldılar. Şubat ayına dair yurda ödeme yapan öğrenciler, KYK yurt ücretlerinin iadesinin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

DEPREMZEDELER KYK YURTLARINA YERLEŞTİRİLDİ

Şubat ayına ait olan KYK yurt ücretlerinin de öğrencilere iade yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Konuyla alakalı olarak Bakan Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklama geldi. KYK yurtlarına depremden etkilenen vatandaşların yerleştirilmiş olmasından sonra, öğrenciler yurtlardan ayrıldı. Ancak şubat ayına ait olan ödemeyi yapmış öğrencilerin ücretleriyle alakalı olarak geri ödeme alıp almayacakları da merak içinde beklenmekteydi.

BAKAN KASAPOĞLU SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada KYK yurt ücretlerinin iade edilip edilmeyeceğiyle alakalı olarak açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu şu ifadelere yer verdi; ‘Sevgili gençler, GSB Yurtlarımızda 20Şubat tarihine kadar olan dönem adına ücret ödemiş olanların ücretlerinin iadesi yapılmakta. 20 Şubat itibariyle yurtta kalan gençlerimiz ücret ödemeye devam edecek olup depremden etkilenmiş olan öğrencilerimiz ise hiçbir ücret ödemeyeceklerdir.’

ÜCRETLER GERİ İADE EDİLECEK

Açıklanmış olan bilgilere göre, KYK yurtlarında 20 Şubat tarihine kadar olan dönem adına ücret ödemesi yapan öğrencilerin, ödemiş oldukları ücret geri ödenecektir. Meydana gelen depremlerden sonra yurtları boşaltan öğrencilerin, 20 Şubat 2023 tarihine kadar yapmış oldukları ödemeler, Bakanlık tarafından geri iadesi yapılacak.

Ancak yapılacak olan geri ödeme için şu an da net bir tarih açıklanmış olmadı. Bakanlık ödemelerin geri iadesini yapılacağına dair açıklama yaparken, hangi tarihte geri ödemelerin yapılacağını şu an için açıklamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.