Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Miktarları Belli Oldu!

Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Miktarları Belli Oldu!
Yaşanan depremlerin ardından birçok ilde depremlere karşı alınan tedbir süreçleri hızlandırıldı. Bu kapsamda kentsel dönüşüm işleri daha hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı. Kentsel dönüşüm için kira yardımı miktarları da açıklandı. İşte detaylar...

Meydana gelen depremlerin ardından, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların kentsel dönüşüm süreçlerine hız verildi. Hem devlet tarafından hem de belediyeler tarafından hızlandırılan tespit çalışmaları neticesinde, depremlere karşı dayanıksız olduğu belirlenen binalar için yıkım kararları ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Kentsel dönüşüm kapsamına girecek olan konutlarda oturanlara, kentsel dönüşüm kira yardımı yapılacak. On sekiz ay boyunca verilecek olan kentsel dönüşüm kira yardımında, mülk sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri için kira yardımının 5 aylık bölümü de peşin olarak hak sahiplerine ödenebiliyor.

KİRA ORANLARI ŞEHİRLERE VE TÜFE ORANINA GÖRE BELİRLENİYOR

Kentsel dönüşüm kira yardımları, şehre ve tüketici fiyatları endeksi oranına göre yıllara bağlı olarak hesaplanıyor. Gayrimenkul sahiplerinin ve kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeleri için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Kişiler ödenecek kira yardımı kişilerin mülk sahibi ve kiracı olmasına göre de değişiyor. Kiracıların ibraz etmesi gereken belgeler arasında, konut ya da işyeri kiracısı olma durumuna göre de farklılıklar meydana geliyor. Gayrimenkul sahibinin kentsel dönüşüm kira yardımı alabilmesi için nüfus cüzdanı fotokopisi ya da aslını, gayrimenkulün tapusunun aslını ya da fotokopisini, nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını ve IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisini beyan etmesi gerekiyor.

KİRACILARDAN İSTENEN BELGELER

Kentsel dönüşüm kira yardımlarından yararlanmak isteyen kiracılardan istenen belgeler arasında ise; nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi, nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı ya da son üç aya ait kiracının adına kayıtlı olan su, elektrik ya da doğalgaz faturasının aslı, gayrimenkulün riskli olduğunu belirten raporun fotokopisi ve IBAN numarasını yer aldığı hesap cüzdanının fotokopisi yer alıyor.

İSTANBUL İÇİN KİRA YARDIMI 3.500 TL OLDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’te Tarafsız Bölge’ye katıldı. Kira yardımlarına dair soruları yanıtlayan Bakan Murat Kurum açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; ‘’İstanbul’da 1.500 lira olan kira yardımını 3.500 liraya, Anadolu’da büyük illerimiz Ankara’mız, Bursa’mız, Antalya’mız ve İzmir’imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyük şehirlerimizde 2.500 liraya çıkarıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.