EYT’nin Yasalaşması Sonrasında Bankalardan Promosyon Yarışı! Kim Ne Kadar Banka Promosyonu Alacak Belli Oldu!

EYT’nin Yasalaşması Sonrasında Bankalardan Promosyon Yarışı! Kim Ne Kadar Banka Promosyonu Alacak Belli Oldu!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması sonrasında hem SGK hem de bankaların yoğun mesai saatleri başladı. Bankalar adeta promosyon yarışına girmiş oldu! İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) düzenlemesi geçtiğimiz günler içinde yasalaştı. Karar Resmî Gazete ’de yayımlandıktan sonra, SGK ve bankaların yoğun mesaisi de başlamış oldu. Milyonlarca EYT’Li işlemleri yapmak adına SKG binalarında yoğunluk oluşturmaya başladı. SGK ise mesai saatlerinden değişiklik yaparak, işlemler için gelen talepleri karşılamaya çalışıyor. Bankalar da emekli adayları için promosyon çalışmalarına başlamış oldu.

3 SENE ŞARTI VAR

EYT’nin Meclis’ten geçmesinden sonra, bankalar da promosyon kampanyası için düğmeye basmış oldu. EYT’li 3 senelik süre içinde maaşına göre en az 4 bin 200 TL promosyonun sahibi olacak. Promosyon miktarındaki artış bankaların inisiyatifinde olmuş olacak.

BANKALAR ADETA YARIŞA GİRDİ

Bankalar tarafından EYT’liler için özel kampanya çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çerçevede bankalar, kendi şubelerinden maaş alacak olan EYT’liye promosyon ödemesi yapacak ve aynı zamanda 3 sene taahhüt şartı istemiş olacaklar.  EYT’liler, emeklilik için gerekli olan başvuru esnasında maaşlarının yatırılmasını istemiş oldukları banka ile şubesini kendi seçecek. Nisan ayı içindeki ilk maaşla banka promosyonu hak kazanılmış olacak. E-Devlet sitemi üzerinden banka seçeneğinde değişimler yapılabilecek.

EMEKLİ AYLIĞA GÖRE FARKLILIK MEVCUT

Gerekli olan seçimler yapıldıktan sonrasında ise, emeklinin promosyon alabilmesi adına 3 sene aynı bankada kalması şartı aranıyor. Emekli olacak kimse, bankayı için değişim yaparsa almış olduğu promosyonun kalan kısmı için geri ödemesi için yükümlü olacaktır.

Bankalar emekli maaşlara göre farklı farklı miktarlarda promosyon miktarları sunmaktadır. Bu kapsamda, en düşük olan yani emekli maaşı 5 bin 500 lira olan EYT’li için 3 sene süre içinde en az 4 bin 200 TL promosyon alma hakkı olacak. Öte yandan 7 bin 500 ile 10 bin TL emekli aylığı alanlar için de 5 bin 400 TL, 10 bin TL ve üstünde emekli aylığı alanlara da azami 6 bin TL ödeme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.