Kadın İşletmeciler İçin İş Bankası’ndan Destek! Depremzede Kadınların Da İçine Alındığı Kapsamda 100 Milyar TL Finansman Sağlanacak!

Kadın İşletmeciler İçin İş Bankası’ndan Destek! Depremzede Kadınların Da İçine Alındığı Kapsamda 100 Milyar TL Finansman Sağlanacak!
Kadın işletmeciler için yeni haber! İş Bankası kadın işletmeciler için 5 sene içerisinde 100 milyar lira tutarında finansman desteği sağlayacağını taahhüt etmiş oldu! İşte detaylar...

Türkiye İş Bankası, yayımlamış olduğu ‘Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’ ile kadın girişimcilere dair programlar, kadınlara kullandırılan mikro krediler ve kadınların istihdam ile yönetimde hak sahibi olduğu şirketlerin finansmanı yolu ile kadın işletmeciler için 5 sene içinde 100 milyar lira değerinde finansman desteği vereceğini taahhüt etti.

KADINLARIN İŞ DÜNYASIN AKTİF ROL ALMASI AMAÇLANIYOR

Bildirge, kadınların iş dünyasında daha aktif bir şekilde rol alması, eşit haklara sahip olması ve finansal hizmetlere erişim açısından kolaylık olması, pazarlama çalışmalarından ayrımcılığın ve örtük bir şekilde olan önyargıların engellenmesi, değer zincirindeki bütün paydaşlarını gözeten ve pozitif etki meydana getiren uygulamalar geliştirilmesi gibi konuları da içinde bulundurmakta.

5 SENEDE SAĞLANMASI PLANLANIYOR

2022 senesinde Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imza atan ve 2023 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nden yer almakta olan İş Bankası, yayımlamış olduğu bildirge ve taahhüt etmiş olduğu finansman desteği ile deprem bölgesini tekrardan inşa etme mücadelesinde olan kadınların özellikle ekonomik olarak zorlukları aşmalarını, iktisadı hayatta daha aktif bir şekilde rol olmaları için de katkı sağlamış olacak. Banka meydana gelen depremlerden hemen sonrasında da ‘Biz beraberiz, yalnız değilsiniz’ diyerek deprem bölgesine sunmuş olduğu geniş kapsamlı yardım paketini de açıklamış oldular.

GENEL MÜDÜRDEN AÇIKLAMA

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yapmış olduğu açıklamada, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı olan stratejilerin oluşturulmasının önemine vurgu yaparak, şu şekilde konuştur; ‘Depremlerin acılarını her birlikte el ele vererek, dayanışma içinde sarmış olacağız. Ülkemiz genelinde kadınlara dair 5 sene sağlamayı taahhüt etmiş olduğumuz 100 milyar lira tutarındaki desteğimizin, deprem bölgesinde kadınlar için katkı olacak ölçüde geniş kapsamlı olduğuna inanmaktayım. Bundan dolayı afetten etkilenmiş olan kadınların hayatlarına katkı sunmuş, bölgede yaraların sarılması adına da bir benze olsun katkı da bulunmuş olacağız.’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.