Memur Zamlarına Yönelik Açıklama Geldi: Bakan Bilgin “Hak Kaybı Olmayacak” Dedi!

Memur Zamlarına Yönelik Açıklama Geldi: Bakan Bilgin “Hak Kaybı Olmayacak” Dedi!
Türkiye’deki 700 bin memur ve kamu çalışanı zam açıklaması bekliyor. “2023 toplu sözleşme zam oranı ne kadar?” sorusunun cevabını merak eden kamu çalışanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasıyla zammı garantiledi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 toplu sözleşme zam oranı hakkında açıklamada bulundu. Bilgin, 700 bin kamu çalışanı ve memura yönelik yapılacak olan zamlarla alakalı olarak “Hiçbir hak kaybı olmayacak, zammı gerçekleştireceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketiyle birlikte ertelenen zam oranları, deprem gündeminin değişmesiyle beraber tekrar merak konusu oldu. Yüz binlerce memur, toplu sözleşme zam oranlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Bakan Bilgin henüz bir rakam telaffuz etmedi fakat memurların hak kaybına uğramayacağını ifade etti.

KAMUDA GEÇİCİ İŞÇİLER SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

Depremle beraber ertelenen kamu işçileri ve memur zamları, Bakan Bilgin’in gündeminde yer aldı. Toplu iş sözleşmeleriyle ilgili hızlı adımlar atılacağını duyuran Bilgin, kamuda geçici işçilerle ilgili sorunun da en kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada 2023 toplu iş sözleşmesi protokolüyle alakalı harekete geçileceğini açıkladı. Bakan Bilgin, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu’nun kongresinde yaptığı konuşmasında, geçici işçiler sorununun meclis gündemine taşındığını fakat Kahramanmaraş’ta yaşanan depremle çalışmanın askıya alındığını belirtti. Bilgin, çalışmadan vazgeçmediklerini ve kısa süre içinde tekrar başlayacağını açıkladı.

ENFLASYONUN YIKICI ETKİSİNİ EN ÇOK ASGARİ ÜCRETLİLER HİSSETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyondan en çok etkilenenlerin asgari ücretliler olduğunu açıkladı. Bakan Bilgin, asgari ücretlileri enflasyondan korumak için öncelikli hedeflerinin toplu iş sözleşmesi ve maaş iyileştirmesi olduğunu dile getirdi.

Bakan Bilgin, öncelikle kısa çalışma ödeneği kalkanının kullanıldığını, kısa çalışma ödeneğinde faydalanamayan kişiler için ise nakdi destek programlarına yer verildiğini belirtti. Toplum Yararına Çalışma Programı’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en büyük aracı olduğunu belirten Bakan Bilgin, bu programdan faydalanan 25 bin ailenin sayısının 1 ay içinde 50 bine çıkarılacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.