EYT’li Nisan Ayında Çifte Maaş Alacak! Bir Yandan Bayram İkramiyesi Bir Yanda Promosyon Alacaklar İçin 30 Bin Lira Cepte Olacak!

EYT’li Nisan Ayında Çifte Maaş Alacak! Bir Yandan Bayram İkramiyesi Bir Yanda Promosyon Alacaklar İçin 30 Bin Lira Cepte Olacak!
Yürürlüğe giren EYT sonrasında bankalardan adeta promosyon yarışı! Nisan ayı içinde maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyesi ile promosyonla birlikte EYT’linin cebine ne kadar girecek? İşte detaylar!

EYT kapsamından yararlanarak emekli olmak isteyenler SGK’nın yolunu tutmuş oldu. Başvuru sayısı bir gün içinde 300 bine varırken SGK vatandaşlara daha iyi bir hizmet verebilmek adına mesai saatini erkene aldı. Emeklilik işlemleri adına yoğun çalışmaları sürerken EYT’liler için bankalar da promosyon yarışını girmiş oldu. Mart ayı içinde başvuruda bulunanlar 1 Nisan itibariyle ilk maaşlarını almaya hak kazanacak. Bayram ikramiye ve banka promosyonları da EYT’lilerin cebinde olacak.

NİSAN AYI İÇİNDE ÇİFTE MAAŞ

Ortalama olarak 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmaya hak elde ettiği EYT düzenlemesinden sonra işlemler başlamış oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önceden yapmış olduğu açıklamada maaşların nisan ayı için de alınacağını duyurmuştu. En düşük emekli maaşı için de 5 bin 500 lira olacağı açıklaması yapıldı.

TOPLU ÖDEME İMKANI SUNULACAK

Bununla birlikte başvuru yapılmış olan tarihten itibaren aybaşından geçerli olmak üzere geriye dönük olacak şekilde toplu ödeme yapma imkânı olacak. Ramazan Bayramı sebebiyle de aylıklarla beraber 1.100 lira bayram ikramiyesi alınacak. EYT’linin emekliliğin ilk ayı içinde eline 15 ile 30 bin TL arasında bir miktar geçmesi beklenmekte.

BANKALAR PROMOSYON YARIŞINA GİRDİ

Geçtiğimiz senden bu yana özellikle bankalar emekliler adına promosyon yarışına girmiş durumda. SGK tarafından yapılan yenilemeye bakılarak en düşük promosyon tutarı 3 bin lira en yükse promosyon tutarı da 5 bin lira olarak açıklanmış oldu. Bunlar en alt sınır olarak meydana gelirken kimi bankalar da promosyon tutarlarının 10 bin liraya kadar çıkartmış oldu. Rekabetin artması durumunda da bankalar yeni emekli olacaklar adına müşterileri kazanmak için yarışı hızlandırmış durumdalar.

EYT sonrasında hem SGK tarafında hem de bankalar tarafında yoğunluk devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.