Cumhurbaşkanı Açıkladı! İş Yeri Ağır Hasar Alan Esnaf İçin Yarısını Hazinenin Ödeyeceği Kredi! 250 Bin TL Ve 12 Ayı Ödemesiz!

Cumhurbaşkanı Açıkladı! İş Yeri Ağır Hasar Alan Esnaf İçin Yarısını Hazinenin Ödeyeceği Kredi! 250 Bin TL Ve 12 Ayı Ödemesiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzedeler için düşük faizli kredi imkânı sundu! Ağır hasarlı yerlerdeki esnafa için 250 bin TL’ye düşük oranda kredi! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde ağır hasara uğramış olan yerlerde esnaf için kredi imkanı sunulduğunu açıkladı. Sunulan kredinin detayları da belli oldu. Esnaf için 250 bin TL’ye kadar 12 ayı ödemesiz şekilde 60 ay vadeli, yarısını Hazine tarafından ödenecek olan %7.5 oranında faizli kredi imkanı sunulmakta.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra birtakım açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesi için ticari faaliyetlerin ayağa kaldırılması adına verilen destekler hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde yıkılan ve kullanılamaz bir duruma gelen iş yerleri adına mobil çözümler üretildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, ‘Şimdiye kadar 6 bin geçici ticarethane kurumu yaparak esnafın hizmetine vermiş olduk. Bunun yanı sıra 3 bin konteynerden meydana gelen çarşılar kurutmaktayız’ ifadelerine yer verdi.

BORÇLAR SİLİNECEK

Erdoğan, deprem bölgesinde bulunan işletmelerin KOSGEB’e olan 2023’e ait borçlarının yaşana depremden sonra hayatını kaybetmiş olan işletmecilerin de bütün borçlarının silineceğini dair bilgi verdi.

Şimdiye kadar 1 milyon 61 binden çok depremzedeye ev başına 10 bin TL acil yardım ödemesi yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Daha önce açıkladığımız gibi 250 milyar TL KGF destekli kredi paketine 100 milyar lira daha eklemiş olduk. Depremde ağır hasara uğrayan yerlerde esnafa 250 bin TL’ye varan 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli olacak şekilde, yarısını da Hazinenin ödeyeceği %7.5 oranında faizli kredi sunacağız’ açıklamasında bulundu.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Depremzedelere yönelik yardımlar sürüyor. Bölge halkının yeniden toparlanması adına devlet elinden yardım kampanyaları, sunulan imkanlar genişletilmeye çalışılıyor. Şimdi de ağır hasar alan ve kullanılamaz bir duruma gelen iş yerleri için mobil çözümler üretilmekte. Bu noktada merak edilen ayrıntıları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç bin konteynerden meydana gelen çarşılar kurulduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.