Eğitimde 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Modeli! Sosyalleşmeyi Hedefleyen Model Ne Zaman Uygulanacak?

Eğitimde 4 Gün Okul 3 Gün Tatil Modeli! Sosyalleşmeyi Hedefleyen Model Ne Zaman Uygulanacak?
Eğitim ve öğretim için yeni model gündeme geldi! Eğitimde verimliliğin artması, öğrencilerin daha çok sosyalleşmesi adına yeni sisteme mi geçilecek? İşte detaylar!

İş ve bilim camiasının en çok dert yanmış olduğu niteliksiz eğitin probleminin giderilmesi adına şimdiye kadar birçok modeller denenmiş oldu. Son olarak ise yurt dışında iş dünyasında 4 gün iş 3 gün tatil olacak şekilde bir modelin iş verimini arttırmasından sonra aynı modelin eğitim için de uygulanmasına dair planlar var. İşte 4 gün okul 3 gün tatil eğitim modelli içi merak edilen detaylar!

PANDEMİDE DEĞİŞEN SİSTEM

2019 senesinin son ayında patlak veren ve bütün dünyayı etkisi altına alan salgınla bütün dünya ülkelerinde iş, aile ve sosyal hayat gibi pek çok alanda alışılagelmiş rutinler değişime uğramak zorunda kaldı. Özellikle çalışma hayatında pek çok özel ve kamu kuruluşları farklı çalışma düzeni kurmaya başlamış oldu.

Yapılan haberlere göre, dünya üstünde pek çok kurumsal firma son zamanda sık bir şekilde karşımıza çıkmakta olan 4 gün iş 3 gün tatil uygulamasını hayata geçirmiş oldu. Bu yeni modelle beraber çalışma dünyasında iş verimini yükseltmek hedefler arasında bulunuyor.

HEDEF SOSYALLEŞMEK

Uygulamanın hayat geçirilmiş olduğu ülkelerde olumlu anlamda geri dönüşler alınan sistemin şu an da ise eğitim sektöründen uygulanması haberleri gündeme geldi. Özellikle okullar için 4 gün okul 3 gün tatil modeli şeklinde uygulanmaya başlanacak olan sistemin asıl amaçlarından biri de sosyalleşmeyi teşvik ediyor olması.

TÜRKİYE İÇİN İHTİMAL DAHİLİNDE

Avrupa ülkeleri arasında eğitimde öne çıkan ülkelerin başından gelen ülke Finlandiya, bahsi geçen sistemi uygulamak amacıyla harekete geçmiş oldu. 2023-2024 eğitim döneminde uygulamada olması beklenmekte.

Mevcut sistemde Finlandiya’da günlük olarak ders saat 4 saati aşmazken, bu süre ülkemizde günlük 11 ders saatine varmakta. Eğitim konusunda atmış olduğu başarılı adımlar ile örnek ülke olan Finlandiya’nın 4 gün okul 6 gün tatil modelini hayata geçirmesiyle beraber Türkiye’nin de bu anlamda adım atması ihtimali yok değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.