Millet ittifakının CHP milletvekili listesinde kimler yer alacak?

Millet ittifakının CHP milletvekili listesinde kimler yer alacak?
Ankara’da siyaset son günlerde depremi de geride bırakarak millet ittifakının adayı konusunda tartışmalar devam etti.

Ankara’da siyaset son günlerde depremi de geride bırakarak millet ittifakının adayı konusunda tartışmalar devam etti. Daha sonra da Meral Akşener, 6’lı masaya dönerek millet ittifakının adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklamasından sonra Gaziantep’te de millet ittifakının milletvekili adaylarının kim olacağı tartışmalarının başladığı belirtildi. İddialara göre millet ittifanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti hariç Saadet Partisi, Deva Partisi Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nden Türkiye genelinde 54 milletvekili adayının CHP listesinden girmesi konusunda anlaştığı söyleniyor.

CHP’DE MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİMLER OLABİLİR?
CHP’nin iki mevcut Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya’nın tekrar CHP listesinde yer alıp almayacağı merak edilirken CHP’de genellikle genç adayların ve yeni isimlerin ortaya çıktığı belirtildi. Bu isimlerin başında Celal Doğan, Ali Peri, Gökhan Çeliktürk, Barış Doğan, Merih Meriç, Mehmet Şeker, Özgür Girişken, Burkay Güçyetmez, Özgür Yılmaz, Hasan Öztürkmen, Hüseyin Yalçın, Nesrin Tuncel, Merve Altınbaş, Selim Karahan, Erdinç Tütüncüler, Uğur Kalkan, Yılmaz Kireç, Nesrin Türkmen, Naci Kılıç, Sait Köse, Bektaş Şarklı, İskender Kahraman, Özge Özsoy Alkurt ve Seda Sevinçer’in aday olacakları öğrenildi.
Bunun yanı sıra millet ittifakının CHP listesinde yer alacak isimlerin başında Deva Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Gelecek Partisi’nde il başkanlığından ayrılan ve yine Davutoğlu ile ilişkileri güçlü olan Şehitkamil’de belediye başkan adayı iken iyi oy alan Bekir Öztekin ve Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam’ın listede yer alacağı ileri sürüldü.

BOZGEYİK’LER CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLİYOR
Şehitkamil Belediye Başkanlığı yapan ve 1973’te Milli Selamet Partisi Gaziantep görevlerinde bulunan milli görüşçü Mehmet Bozgeyik ve ailesi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhur ittifakını destekleyeceği belirtilirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerini ifade ettiler.

İYİ PARTİ KENDİ LİSTESİNİ GAZİANTEP’TE YAPACAK
İyi Parti Gaziantep milletvekili Hüseyin Filiz’in yaşından dolayı tekrar milletvekili olmayacağı söylenirken İyi Parti’nin Gaziantep listesinde İl Başkanlıkta adı geçen Şerif Başkülekçi ve il başkan adayı olup seçimi az bir oyla kaybeden Halil İbrahim Demir, İbrahim Sarıca, Bekir Sıtkı Severoğlu, Kenan Çakır, Mehmet Aslan, Coşkun Özkaya, Arif Tatlı, Tayfun Aygın, Mehmet Ay, Işıl Arı, Derya Köyle, Ayşe Dalbudak, Meral Yıldız, Dursun Karahan, Serdar Özyaşar, Mustafa Altunbaş, Cemal Yılmaz, Oğuz Hocaoğlu, Lina Ocak, İzzettin Şahin, Mehmet Çopuroğlu, Ahmet Necar, Ejder Demir, İsmet Şerbetçi, Mesut Niziplioğlu, Nazlı Ateş, Mehmet Özberk, Mehmet Tiryaki, Hanifi Tiryaki ve Adil Karakan’ın aday adayı olacakları ileri sürüldü.

CELAL DOĞAN CHP’DE ASIM GÜZELBEY’DE BİRİNCİ SIRADA BEKLENİYOR
Millet ittifakının milletvekili adayları kim olacak tartışma konusu olurken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Celal Doğan’ın CHP’den ilk sırada aday olacağı ifade edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi Eski başkanı Asım Güzelbey’in ise İyi Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba ile arkadaşlıklarından dolayı İyi Parti’ye geçmesi ve buradan da birinci sırada milletvekili adayı olabileceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.