Sağlık Bakanlığı 42 Bin 500 Personel Alacak! Sağlık Bakanlığı 2023 2. Personel Alım Tarihi Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı 42 Bin 500 Personel Alacak! Sağlık Bakanlığı 2023 2. Personel Alım Tarihi Ne Zaman?
Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl için yapması beklenen 42 bin 500 personel alımıyla alakalı geniş çaplı araştırmalar devam ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 2023 yılı için 2. Personel alım tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı’nın ilk etapta tamamladığı personel alımının ikincisinin ne zaman yapılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. ÖSYM tarafından duyurulacak olan Sağlık Bakanlığı personel alımında branş ve kadro dağılımı belli olduktan sonra başvuruya dair kılavuz açıklanacak. Peki, Sağlık Bakanlığı 2023 2. Personel alımı ne zaman olacak?

Türkiye’deki istihdama kazandırılacak olan 42 bin 500 kişi için, Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihleri büyük merak konusu oldu. 2. Personel alımı için tarihleri ilgiyle takip eden adaylar, ÖSYM’nin duyurusuna kulak kesilmiş durumda. Toplamda Sağlık Bakanlığı bünyesine kazandırılacak 85 bin personelin ilk etabı geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. 42 bin 500 kişilik kadro için branş dağılımının açıklanması büyük bir merakla bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI 42 BİN 500 PERSONELİ BÜNYESİNE KATACAK

Sağlık Bakanlığı 2. etapta yapacağı alımla beraber 42 bin 500 personeli bünyesine katacak. Toplamda 85 bin personelin istihdam edileceği alımda ÖSYM’nin duyuracağı tarih için geri sayım başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müjdeli haberi Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. Koca, 85 bin personelin 42 bin 500’ünün ilk etapta istihdam edileceğini açıklamıştı. Bu personellerin 15 bin 537’si tıbbi sekreter, 5 bin 831’i ise hemşire olacak şekilde atamaları gerçekleştirilmişti. Müjdenin ikinci ayağı için ÖSYM’nin yapacağı kadro ve branş dağılımıyla ilgili meraklı bekleyiş sürüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İÇİN BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI MI?

Personel alımının 2. etabı için ÖSYM’nin duyuru yapması bekleniyor. ÖSYM yapacağı duyuruda, alınacak olan personellerin kadro ve branş dağılımını açıklayacak. Başvuru kılavuzunda istenen eğitim niteliği de belirtilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın eksiklik duyduğu branşlarda yapılacak olan personel alımında kontenjan 42 bin 500 kişi ile sınırlı olacak. Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı için henüz net bir tarih verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.