İsveç’e Ait 147 Çadır Hatay’da! Çadırların Bu Özelliği Elektrik İhtiyacını Ortadan Kaldırdı!

İsveç’e Ait 147 Çadır Hatay’da! Çadırların Bu Özelliği Elektrik İhtiyacını Ortadan Kaldırdı!
Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar nedeni ile binlerce kişi evsiz kaldı. Bu durum, ciddi bir barınma sorununu beraberinde getirdi. Hatay’da elektrik üretebilen çadırlarda dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, on bir ilimizde etkili oldu. On bir ilde etkili olan depremler, en büyük hasarı Hatay’da oluşturdu. Henüz ilk depremlerin şoku atlatılmamışken, 20 Şubat akşamı Hatay’ın Defne ilçesinde de peş peşe iki deprem meydana geldi.

Depremler nedeni ile binlerce bina yıkıldı ve depremden hayatını kurtaran vatandaşlarımız evsiz kaldı. Oldukça geniş bir alanda etkili olan Kahramanmaraş depremleri, barınma sorunun da bir o kadar büyük olmasına neden oldu. birçok ülkeden insani yardım ve arama kurtarma ekibi ülkemize gelirken aynı zamanda, yaşanan barınma sorunu için çadır ve konteynerler de farklı ülkelerden deprem bölgelerine gönderildi. İsveç’te bulunan bir yardım kuruluşuna at 147 çadır ise, Hatay’da Hassa’ya kuruldu.

GÜNEŞ PANELİ MEVCUT

Hatay’da kurulan çadırlar, güneş panelleri ile insanların ihtiyacı olan elektriğin, güneş sayesinde üretilebilmesini sağlıyor. Aynı zamanda, ısı yalıtımına da sahip olan bu çadırlar, soğuk kış aylarında vatandaşlarımız için büyük bir kurtarıcı oldu. Konteynere benzeyen dış görünümleri ile farklı bir tasarıma sahip olan bu çadırlar, şuan için sadece Hatay’ın Hassa ilçesinde yer alıyor. Bu çadırlara yerleşebilen vatandaşlar, elektrik ihtiyacını da güneş panelleri sayesinde kolaylıkla karşılayabiliyor.

DİĞER İHTİYAÇLAR TÜRKİYE’DEKİ KURULUŞLARDAN TEMİN EDİLİYOR

Depremzedelerin giyinme ve gıda gibi diğer ihtiyaçları ise, ülkemizde yer alan yardım kuruluşları tarafından karşılanıyor. Hassa Kaymakamı Osman Acar, konu ile ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Şu anda bu çadırlarımız, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Çadırlarımız konteyner tipi İsveç çadırları.’’ Aynı zamanda Hassa Kaymakamı Osman Acar, depremzedelere yardım için gece gündüz çalıştıklarını da açıklamalarında ifade etti. Deprem nedeni ile evlerini kaybeden vatandaşlarımız için devlet tarafından yeni konutların inşaatlarına da başlanıldı. Yaklaşık bir yıl içerisinde, vatandaşların evlerine kavuşması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.