Türk Hava Yolları’na Ait Uçak Bir Meyveden Dolayı Seferi İptal Etti! Durian Meyvesinin Kokusu Pilota Acil İniş Yaptırdı!

Türk Hava Yolları’na Ait Uçak Bir Meyveden Dolayı Seferi İptal Etti! Durian Meyvesinin Kokusu Pilota Acil İniş Yaptırdı!
Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul ile Barcelona seferini gerçekleştiren uçağı Durian meyvesinin kabin içine koku vermiş olmasından dolayı, uçak İstanbul Havalimanı’na geri dönüş yaptı! İşte detaylar...

Türk Hava Yolları’na ait uçakta şaşırtan bir olay yaşandı. Türk Hava Yolları’nın İstanbul ile Barcelona seferini gerçekleştirecek olan uçağı Durian meyvesinin kabin içine koku vermesinden dolayı, İstanbul Havalimanı’na geri dönüş yapmak zorunda kaldı. Meyve kokusu uçağın acil bir şekilde iniş yapmasına sebebiyet verdi. Havada meydana gelen bu garip olay, herkesin şaşırmasına neden oldu. Bir meyden kaynaklı kokudan dolayı, uçuş o an için gerçekleşmedi.

BARCELONA-İSTANBUL SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları’nın TK-1855 sefer sayılı olan Airbus A330 tipi uçağı, saat 15.35 sularında Barcelona seferine yapmak için İstanbul Havalimanı’ndan havalanmıştı. Uçağın havalanmasından kısa bir süre sonrasında kabin içinde bir koku alınmaya başlanıldığı açıklandı. İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile iletişime geçildikten sonra acil iniş için izin istenildi.

MEYVENİN KOKUSU HER TARAFI SARDI

Türk Hava Yolları’na ait olan uçağı saat 16.45’te İstanbul Havalimanı’na inişini problemsiz bir şekilde gerçekleştirmiş oldu. Uçakta yapılan kontrollerde ise kabin içinde yayılan kokunun kargo bölümünden gelen Durian meyvesinden kaynaklı olduğu açıklanan bilgiler arasında oldu. Yolcular Türk Hava Yolları tarafından tahsisi yapılan başka bir uçakla da Barcelona’ya gideceği aktarılmış olundu.

KAPALI ALANDA KALMAMASI GEREK

Türk Hava Yolları’nın uçağını geri döndürme nedeni bir meyve oldu. Uçağın geri iniş yapmasına neden olan Durian meyvesi, Tayland, Endonezya ve Malezya kökenli bir bitki olduğu bilinmektedir. Bahsi geçen meyvenin kokusunun oldukça keskin olduğu biliniyor. Meyvenin oldukça ağır ve keskin olan kokusundan dolayı kapalı alanlara sokulmasına izin verilmez.

Türk Hava Yolları’na ait olan uçak meyve kokusundan dolayı acil bir şekilde iniş yapmak zorunda kaldı. Durian meyvesinin oldukça ağır bir kokusu olduğu için kapalı alanda kalmış olmasından dolayı, endişe uyandırdığı tahmin edilmekte. Kabini ele geçiren hoş olmayan koku sonrasında, uçak acil bir şekilde iniş yapmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.