Depremde Birçok Kişinin Hayatını Kurtarmıştı! Düşen Çığ Sonrasında Hayatını Kaybeden O İsim Derin Üzüntü Yarattı!

Depremde Birçok Kişinin Hayatını Kurtarmıştı! Düşen Çığ Sonrasında Hayatını Kaybeden O İsim Derin Üzüntü Yarattı!
Artvin’de meydana gelen çığ düşmesi sonunda vefat eden dağcı Mustafa Tekin’in yaşanan depremler sonrasında birçok kişi için yardım ettiği öğrenildi! İşte detaylar!

Artvin’de çığ düşmesi sonrasında hayata gözlerini yuman dağcı Mustafa Tekin’in Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yapılan arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ve pek çok kişiyi de enkaz altından kurtardığı öğrenilmiş olundu. Malatya şehrinde arama kurtarma ekipleri ile enkazdan altında kalan vatandaşlara yardım eden Tekin, birçok sayıda insanın kurtarılması için elinden geleni yapmıştı. Ancak, Artvin’de yaşanan çığ düşmesi sonrasında hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

ARAMA EKİPLERİNE DESTEK OLMUŞTU

Artvin’in Yusufeli ilçesinin Yaylalar köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yaptığı sırada çığ düşmesi sonrasında hayatını kaybeden Türkiye Dağcılık Federasyonu dağ Kayağı Antrenörü ve aynı zamanda Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin (43), Gaziantep ve de Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında dağcılarla beraber bölgeye ilk giden isimlerden biri olmuştu.  Malatya’da ekipler ile arama kurtarma çalışmalarına katılmış olan Tekin, birçok sayıda kişinin enkaz altından kurtarılmasında görev almıştı.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM

Deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarından sonra dönmüş olduğu memleketi Erzurum’da bu sefer depremzedelere yarım malzemesi ulaştırılması adına elinden gelen her şeyi yapan Tekin, depremzedelere çadır ile gıda malzemesi taşıyordu.

Malatya’da depremzedeler için çay ile yemek dağıtan Tekin, deprem bölgesinde yapmış olduğu fedakârlık, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımlara da yansıdır. Erzurum’da 26 Şubat’ta depremde vefat edenleri anmak adına buz tırmanışı etkinliği de düzenleyen Tekin’in hayatını kaybetmesi, spor dünyasında ve şehirde derin bir üzüntüye neden oldu.

SOSYAL MEDYADAN ÇIĞ HAKKINDA BİLGİ VERİYORDU

Mustafa Tekin’in geçen sene mart ayında Van’da yaşanan çığ sonrasında da kurtarma çalışmalarına destek olduğu bilinmekte. Mustafa Tekin, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlar da çığ karşısında neler yapılması gerektiğini açıklıyordu. Tekin’in ölüm haberinden sonra şehir valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile spor camiası yayımladıkları geçmiş olsun mesajları ile yaşadıkları üzüntüyü ifade ettiler. Mustafa Tekin, memleketi Erzurum’da dün toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.