ÖTV Matrahında Değişiklik Sonrasında Togg Fiyatında Son Durum! Togg’un Fiyatı Ne Kadar?

ÖTV Matrahında Değişiklik Sonrasında Togg Fiyatında Son Durum! Togg’un Fiyatı Ne Kadar?
Togg için geri sayım resmen başladı. Mart’ın sonlarına yollarda olması beklenen Togg için 2023 fiyat tarifesi merak ediliyor. ÖTV matrahında yapılan düzenleme sonrasında da konu iyice merak edilmeye başlandı! İşte detaylar...

Gürcan Karakaş’ın CEO’su olduğu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ile Ticaret A.Ş tarafınca 2019 senesinde duyurusu yapılan ve 2022 senesinde yollarda görülmesi düşünülen Togg’a dair yeni detaylar merak edilmekte. Otomobili satın almak isteyenler veya ilgi duyanlar ÖTV matrahında yapılan ve elektrikli araçları alakadar eden değişimden sonra Togg ücretleri merak edilmeye başlandı. ÖTV matrahı düzenlemesinden sonra Togg fiyatları az da olsa belirli oldu. İşte detaylar!

ÖTV MATRAHINDA DEĞİŞİKLİK

Gece yarısı yayımlanmış olan Resmî Gazete ’de yer alan karar bakılarak Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) matrah düzenlemesi yapıldı. Elektrikli araçları alakadar eden düzenleme çerçevesinde matrah artırıldı. Yapılan ÖTV matrah düzenlemesine göre motor gücü 160 kW (217 HP) ile altı araçlar ÖTV Matrahı 1.250.000 lirayı aşmayan %10, Motor gücü 160 kW (217 HP) ve altı olan ÖTV Matrahı 1.250.000 lirayı aşan %40, Motor gücü 160 kW (217 HP) üstü olan ÖTV Matrahı 1.350.00 lirayı geçmeyen %50, Motor gücü 160 kW (217 HP) üzeri ÖTV Matrahı 1.350.000 lirayı aşan %60 oranından yükseltildi.

TOGG FİYAT LİSTESİ

Togg için fiyatına dair şirketten bir açıklama gelmedi. Mart ayı sonuna kadar yola çıkması beklenen Togg’un geçtiğimiz haftalarda ön siparişi temsil eden NFT satışları açık artırmayla yapılmıştı. ÖTV matrahı için yapılan düzenlemeden sonra Togg fiyata yönelik olduğu ve ithal araçlarla rekabetçi olması adına da gerçekleştirdiği açıklandı. Fiyatı henüz kesinlik kazanmayan Togg’da yükseltilen ÖTV matrahı ile piyasaya giriş fiyatının 750 bin lira ile 1 milyon lira arasında olmasına dair beklentiler var.

TOGG İÇİN SON DURUM

Resmî Gazete ‘de yayımlanan karar çerçevesinde Togg’u da içine alan düzenlemenin; 160 kW motor gücü ile ÖTV matrahı 1.250.000 TL’yi aşmayan araçları da alakadar ettiği öğrenilmiş olundu. Şu an için Togg’a dair net bir fiyat yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.