10 Bin TL Yardım Parası Yatmayanlar İçin Sorgulama Ekranı Açıldı: Paranızı Mutlaka Kontrol Edin!

10 Bin TL Yardım Parası Yatmayanlar İçin Sorgulama Ekranı Açıldı: Paranızı Mutlaka Kontrol Edin!
Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için, AFAD 10 bin TL yardımda bulunacağını açıklamıştı. Duyurunun ardından yardım tutarı, depremzedelerin hesabına yatarken, 10 bin liradan faydalanmaya hak kazanan kimi vatandaşlar ise hesaplarında belirtilen tutarı göremedi. Yardımı yatmayan vatandaşlar için sorgulama ekranı açıldı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük felaketlerin akabinde, depremden etkilenen illerdeki vatandaşlar için resmi merciler adeta seferber oldu. İçlerinde Gaziantep’in de bulunduğu 10 ilde depremin yaralarını sarmaya çalışan AFAD, depremzedeler için 10 bin lira destekte bulunacağını açıklamıştı. Duyurunun ardından kimilerinin hesabına belirtilen tutarlar yatarken, kimileri yardım parasına halen erişim sağlayamadı.

AFAD’ın duyurduğu 10 bin liralık yardımı alamayan vatandaşlar için, deprem parası sorgulama ekranı açıldı. Bu ekrandan, deprem için yatırılacak olan tutarın hesabınıza geçip geçmediğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

AFAD 10 BİN TL YARDIM SORGULAMA EKRANI AÇILDI

AFAD’ın depremzedelere yönelik verdiği 10 bin TL yardım sorgulama için e-Devlet’te ekran açıldı. Buna göre TC kimlik numarası ile, e-Devlet’ten deprem yardım sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet’teki ilgili ekrandan, 10 bin TL yardım yatıp yatmadığını görmek mümkün. Bunun yanı sıra, yardım parası hesaba yatan kişiler, AFAD tarafından gelen mesajla da bilgilendirilebiliyor.

AFAD’ın “Hane Başı Destek Ödemesi” adıyla verdiği deprem yardımından faydalanmak için, e-Devlet’e IBAN numarasının eksiksiz bir şekilde girilmesi büyük önem taşıyor. IBAN numarasını giren kişilere, kısa zaman içinde deprem destek ödemesi yapılıyor.

10 BİN TL YARDIMDAN KİRACILAR FAYDALANABİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 10 bin TL yardım ödemesi, Kahramanmaraş depreminde ağır, orta ve hafif hasar alan konutlarda ikamet eden vatandaşlar için veriliyor. Bu konutlarda kiracı veya ev sahibi olmak yardımdan faydalanmak için önem teşkil etmiyor. Hasar gören konutta ikametin bulunması, 10 bin TL’lik yardımdan faydalanmak için yeterli.

Hane Başı Destek Ödemesi, bütün depremzedelere aynı anda değil, belirli zaman içinde yatırılır. Bu sebeple, kimi depremzedenin hesabına deprem ödemeleri hali hazırda yatmışken, kimileri henüz destek ödemesini alamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.