EYT Sonrasında SGK’dan Önemli Açıklama! Kurum Başvuru İçin Gerekli Olan O Belgeyi Açıkladı!

EYT Sonrasında SGK’dan Önemli Açıklama! Kurum Başvuru İçin Gerekli Olan O Belgeyi Açıkladı!
EYT’nin Meclisten geçmesinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan yoğun başvurular sürüyor. EYT kapsamında emekli olacakların, tek bir belge ile başvurması yeterli olacaktır! İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Resmî Gazete’de yayımlanmasından sonra, yürürlüğe girmiş oldu. Yasa çerçevesinde emekli olmaya hak kazananlar da işlemleri yapmak için SGK’de yoğunluk oluşturmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu ise, gündemden düşmeyen konu hakkında açıklama yaparak, detayları paylaştı. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan o açıklamanın detayları!

GELİR TALEP BELGESİ YETERLİ

SGK tarafınca yapılan açıklamada, yaşlılık aylığı için hak kazanma şartlarını taşıyan sigortalılara aylık verilmesi için işverenleri tarafından işten ayrılış belgelerinin alınması gerektiği söylenildi. İşten ayrılış belgesinin alınmasından sonra, SGK’ye gidilerek, ‘Aylık Talep Belgesi’ ile başvurulmasının yeterli olunacağı ifade edildi. Aynı zamanda, ‘Buna rağmen işverenler tarafınca işten ayrılış bildirgesi verilmeden öncesinde ‘emekli olur’ yazsı temin edilmek üzere de sigortalıların Kurumumuza yönlendirildiği tespit edilmiştir, sigortalıların emekli olabilmeleri adına Kurumumuzdan bu yazının temininin yapılmasına herhangi bir şekilde gerek yoktur’ denildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN HANGİ BELGELER ALINACAK?

SGK tarafından e-Devlet sisteminden sunulan hizmetlerden olan, ‘SGK Tescil ile Hizmet Dökümü’, ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’, ‘Çalışma Hayatım’ ile SGK internet adresinde bulunmakta olan ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamalarında sigortalıların aylığa hak kazanması için yerine getirilmesi gerekli olan şartlar, bu şartların yerine gelip gelmediği ile hangi tarihte yerine geleceği, sigortalı tescil ile hizmet bilgilerinin bulunduğu ifade edildi.

AÇIKLAMADA YER ALAN İFADELER

‘Bu sebeple, işverenler tarafından sigortalıların bahsi geçen belgeleri temin etmesi adına Kurumumuza yönlendirilmemesi, e-Devlet sistemi üstünden temin edilecek bilgi ile belgelere istinaden işten ayrılış belgelerinin düzenlenmesi, sadece hizmetlerinde tereddüt bulunan sigortalılar için Kurumumuzdan resmi yazı talebinde bulunmaları aylık bağlama işlemlerinin en kıza zaman içerisinde sonuçlanmasını ve aynı zamanda sigortalıların herhangi bir şekilde mağdur olmamalarına imkan tanınacaktır.’ denildi.

EYT yasası sonrasında, SGK yoğunlukları devam ederken, kurumdan konuya dair açıklama gelerek, vatandaşların herhangi bir şekilde mağdur olmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.