Kahraman Köpeklere Birinci Sınıf Uçuş! THY, Yurt Dışından Gelen Arama Kurtarma Ekiplerinin Köpeklerine Jest Yaptı!

Kahraman Köpeklere Birinci Sınıf Uçuş! THY, Yurt Dışından Gelen Arama Kurtarma Ekiplerinin Köpeklerine Jest Yaptı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgeye birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri geldi! Gelen arama kurtarma ekiplerinin köpekleri uçak içinde birinci sınıf yolcu olarak ağırlandı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde yaşanan şiddetli depremlerden sonra, dünyanın birçok noktasından bölge için yardıma koşuldu. Uluslararası yardım çağrısından sonra, arama kurtarma ekipleri bölgeye gelirken, İngiliz basının ekiplerine dahil olan aram kurtarma köpeklerinin uçak içinde birinci sınıf uçmasının haberini yaptı. Ülkeye gelen ekiplerin arama kurtarma için kullanılan köpeklerin haberi dünya gündeminde de yer aldı.

İNGİLİZ BASINININ GÖZÜNDEN KAÇMADI

Güneydoğu’da meydana gelen depremlerden sonra, bütün Türkiye derin bir üzüntü içindeyken, bölge için adeta seferber olundu. Depremin meydana geldiği ilk günlerinde enkaz altında kalan insanların kurtarılması adına dünyadan arama-kurtarma ekipleri seferber olup bölge için akın ettiler. Arama-kurtarma çalışmalarında görev almaktan olan köpeklerin uçak yolculuğu anından uçağın kargo bölümünde değil de kabin bölümünde yolcu koltuklarında oturması İngiliz basının gözlerinden kaçmadı. İngiliz The Mirror adlı haber sitesi arama-kurtarma köpeklerinin kabin içerisinde yolculuk yaptığı anları takipçileri ile paylaştı.

AHMET BOLAT FOTOĞRAF İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları uçağında kabin içinde uçuş yapan bir arama kurtarma köpeğinin görüntüsü sosyal medyada yer alarak; ‘Türkiye’den eve dönüş yapan kahraman kurtarma ekipleri Türk Hava Yoları tarafınca yükseltilmekte. Kargo ambarı yerine Firts classa’ yorumu geldi. Bunun üstüne THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da şu ifadelere yer verdi; Fotoğraf doğru. Arama kurtarma köpekleri de içinde olmak üzere bütün ekipler birinci sınıf uçuş yaparak ülkelerine geri döndüler. Kahramanca göstermiş oldukları çabaları adına takdirimi sunmuş olduk.’ dedi.

SOSYAL MEDYADA YER ALDI

Meydana gelen şiddetli depremler tüm ülkeyi yasa boğmuştu. Birçok yurt dışı ülkesinden bölge halkı için destek geldi. Arama kurtarma çalışmalarına destek için gelen ekiplerin yardımcı olması adına köpekleri de bulunuyordu. Vatandaşlara yardım etmek edine ellerinden geleni yapan arama kurtarma ekiplerinin köpekleri, dönüş yolunda uçakta birinci sınıf uçtular. Bu olay İngiliz basını dahil olmak üzere birçok basında yer adlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.