Elon Musk İnsan Beyni Üzerinde Çalışamayacak! İş Adamının Şirketine Onay Çıkmadı!

Elon Musk İnsan Beyni Üzerinde Çalışamayacak! İş Adamının Şirketine Onay Çıkmadı!
Amerika Birleşik Devletleri Gıda ile İlaç Dairesi (FDA), ünlü iş adamı Elon Musk’ın Neuralink adına hedeflemiş olduğu insanlı denemeleri için izin vermeyip, çözülmesi gereken problemlere işaret etti! İşte detaylar...

Reuters’te yer alan yeni bir rapora göre, ünlü iş adamı Elon Musk’ın CEO’u olduğu beyin ile bilgisayar arayüzü (BCI) girişimi Neuralink, bir süre daha insanlardan uzak kalmayı sürdürecek. Neuralink, hayvan deneyleri için kullanılıyordu fakat Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), şirket için insan deneylerine başlama istediği için olumlu dönüş yapmadı.

FDA İNSAN DENEYİ İÇİN MÜSAADE ETMEDİ

FDA tarafından gelen bu olumsuz yanıtın domuzlar üstünde yapılan fakat domuzların kimilerinin ölmesi ile sonuçlanmış olduğu söylenilen deneylerle alakalı var gibi görünmekte. Zaten Neuralink’in hayvanlar üstünde yapılmış olan testlerle alakalı olarak federal soruşturma altında olduğu da belirtilmekte. Bundan dolayı insan üstünde deneyle yapana kadar Neuralink’in çözmesi gerek birçok sorunlar olduğu aktarılmakta.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN PROBLEMLER VAR

Var olan ve aynı zamanda eski Neuralink çalışanlarının Reuters’e yapmış oldukları açıklamada şu ifadeler yer aldı; Ajansın başlıca olarak güvenlik endişeleri cihazın lityum pili, implantın küçük kablolarının beyin için diğer bölgelerine geçme potansiyelinin ve de cihazın beyin dokusu için zarar vermeden çıkarılıp çıkarılamayacağı ile nasıl çıkarılacağı hakkında sorularla alakalıydı, ifadelerine yer verdiler.

FDA, DENEY KONUSUNDA BAŞARILI OLUNACAĞINA DAİR GÜVENCE İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

FDA tarafından en büyük endişe ise, beyne yerleştirilecek olan implatın batarya sisteminden kaynaklanmakta. FDA, batarya için başarısız olma ihtimalinin çok az olduğuna dair bir güvence istiyor fakat başarısız olunması durumunda da beyne ya da dokuya zarar olunabileceğinin altını çizmekte. FDA bunun yanı sıra, yerleştirilecek olan implatın beynin gri maddesine uzanmakta olan elektrik uçlarının hassa olmasından kaynaklı endişeleri de yok değil. Bu uçların, cihazın kolay bir şekilde çıkartılamamasına sebep olabileceği gibi aynı zamanda kullanım sırasında bile kopma meydana gelerek beynin önemli olan kısımları için çok ciddi bir risk oluşturabileceğini belirtmekteler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.