EYT Başvuruları Başladı! İşte EYT İşlemleri İçin Merak Edilen Detaylar!

EYT Başvuruları Başladı! İşte EYT İşlemleri İçin Merak Edilen Detaylar!
Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesi 3 Mart günü Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milyonlarca kişi, emeklilik işlemlerini doğru bir şekilde yapabilmek için adımları araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Uzun süredir beklenen EYT düzenlemesi, 28 Şubat günü TBMM Genel Kurulu’nda uzun süren görüşmeler sonucu kabul edildi. Oy çokluğu ile kabul edilen EYT düzenlemesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzalaması ile EYT düzenlemesi Resmi Gazete’ de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

3 Mart Cuma günü, EYT düzenlemesinin yürürlüğüne girdiğini duyan milyonlarca kişi e-devlet uygulamasına ve SGK binalarına akın etti. Başvurularını bir an önce yapmak isteyen vatandaşlar, ilk günden uzun kuyruklar oluşturdu. EYT kapsamında emekli olacak SSK’lı çalışanlar ise, işlemeleri doğru yapmak ve bir sorunla karşılaşmamak için araştırmalarına başladı.

SSK’LI ÇALIŞAN NASIL BAŞVURU YAPACAK?

EYT düzenlemesi kapsamında emekli olabilmeye hak kazanan SSK’lı çalışanlar ilk olarak SGK’dan emeklilik hakkı yazısı alarak iş verenlerine teslim etmelidir. SGK’dan alınan yazının iş yerlerine teslim edilmesinin ardından işlemler başlatılabilir. SGK il müdürlüklerine müracaat ederek ilgili yazı alınabilmektedir. SGK tarafından alınan yazıdan sonra SSK’lı çalışanlar, mevcut iş yerlerinden çıkışlarını almalıdır. Çıkış alındıktan sonra EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik işlemleri başlatılabilmektedir. Bu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için SGK il müdürlükleri tercih edilebilineceği gibi e-devlet uygulaması da tercih edilebilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVUTRU YAPILABİLİR

EYT düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından milyonlarca kişi emeklilik işlemlerini hemen gerçekleştirebilmek için başvurularını yapmaya başladı. EYT’liler, nisan ayında ilk maaşlarını alabilmek için bu ay içerisinde başvurularını yapıp, önümüzdeki ay ilk emekli maaşlarını almak istiyor. Bu durum, SGK il müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Bu yoğunluğun önlenebilmesi için başvuruların e-devlet üzerinden de yapılabildiği hatırlatıldı. E-devlet uygulamasına kişiler, T.C kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile girdikten sonra mevcut çalışma koduna ait alanları seçerek ‘başvur’ butonu aracılığı ile işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu aşamada, emekli maaşının yatırılması için banka tercihinin yapılması gerekmektedir. işlem adımları sırası ile takip edilerek, başvurular kolaylıkla tamamlanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.