Gaziantep'te Depremlerden Sonra Müstakil Evlere Talep Arttı! Fiyatlar RESMEN UÇTU!

Gaziantep'te Depremlerden Sonra Müstakil Evlere Talep Arttı! Fiyatlar RESMEN UÇTU!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından müstakil evlere talep artarken, bu evlerin fiyatları da uçtu. Deprem öncesi şehir merkezinde 5-6 milyon liraya satılan villaların değerleri, 11-15 milyon lira aralığına kadar yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde çok sayıda bina enkaza dönerken, birçok bina ise ağır hasar aldı. Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde büyük bir yıkım yaşanırken, şehir merkezinde ise hasar nispeten daha düşük oldu.
Ancak yaşanan büyük travma nedeniyle hala insanlar evlerine dönme konusunda tereddüt yaşıyor. Çok katlı apartmanlara güvenemeyen vatandaşlar, müstakil evlere yöneldi. Bu ilginin ardından fiyatlarda ciddi yükselme yaşandı.
ARSA VE MÜSTAKİL EV FİYATLARI UÇTU
Depremin ardından emlak sektöründe ciddi hareketlilik yaşanırken, hasarlı çıkan evler nedeniyle kiralık konut fiyatları aşırı şekilde yükseldi. Bu yükselişin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, fiyatları fahiş şekilde yükseltenler için işlem başlatacakları açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Diğer taraftan yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşlar da daha küçük katlı ve müstakil evlere yöneldi. Son dönemde özellikle müstakil ev ve iki katlı ev yapılan A2 arsa taleplerinin ciddi şekilde arttığını belirten emlak sektörü temsilcileri, “ Deprem sonrası vatandaşlarımız, müstakil veya çok katlı olmayacak şekilde müstakil arsalar tercih ediyor. Özellikle vatandaşlar arsayı alıp yeniden bir veya en fazla 2 kat yapı inşa etmek istiyor. Bu tarz gayrimenkuller şu anda yok satıyor. Ancak fiyatlarda ciddi bir artış var. Deprem öncesi ve sonrasındaki fiyatları görenler şok yaşıyor.” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.