Türk Hava Yolları Pandemi Sonrasında Başarı İle Sahalara Dönüş Yaptı! TYH 2022’yi 2.7 Milyar Dolar İle Tamamladı!

Türk Hava Yolları Pandemi Sonrasında Başarı İle Sahalara Dönüş Yaptı! TYH 2022’yi 2.7 Milyar Dolar İle Tamamladı!
Türk Hava Yolları (THY), tüm dünyadan yaşanan salgından sonra, talepte meydana gelen güçlü toplanmaya beraber geçtiğimiz yılı net 2.7 milyar dolar kar ile sonlandırdı! İşte detaylar!

TYH, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sonrasında, başarılı bir geri dönüş yaptı. Geçtiğimiz 2022 yılını net 2.7 milyar dolar kar ile tamamlamış oldu. Şirketin Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Şirketten gelen açıklamaya göre, global havacılık sektörünün yaşanan salgın döneminden sonra jeopolitik gerilimler ile, operasyonel problemlerle, enflasyonist baskılarla karşı karşıya kaldığı bir zaman dilimini geride bıraktı.

KARGO GELİRLERİNDE DE ARTIŞ YAŞANDI

THY tarafından yapılan açıklamada, geniş uçuş ağı ve pandemi zamanında korumuş olduğu yüksek nitelikli iş gücünden kaynaklı rakiplerin olumlu ayrıştığı vurgulandı. THY’nin 2022 senesini, 2.7 milyar dolar net karla tamamlamış olduğu açıklandı. 2022 senesinden itibaren meydana gelen zorlu faaliyet ortamına rağmen bu çeyrekle beraber üst üste altıncı çeyrekteki net kar oranı ortaya konuldu. Şirketin 2022 senesinde toplam gelirlerinin 18.4 milyar dolarla 2019 senesini %39 oranında aşarak tarihi anlamda yüksek bir seviyeye ulaşmış olduğu belirtildi.

Bütün gelirin %20’sini meydana getiren kargo gelirlerinin de bahsi geçen dönem için 2019 senesine göre %120 artış göstererek ortalama olarak 3.7 milyar dolar olarak meydana geldiği açıklandı.

AHMET BOLAT AÇIKLAMA YAPTI

Yapılmış olan açıklamada Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın görüşleri de yer aldı. Bolat, şu cümleleri kullandı; TYH olarak 90 yıl kadar dayanan tecrübemizle yükselerek önümüzdeki her engeli aşmaya devam etmekteyiz. Pandemi sonrası elde etmiş olduğumuz başarıda da bütün mesai arkadaşlarımızın emeği ile ekip ruhu bulunmaktadır, dedi.

DERREM SONRASI İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Aynı zamanda Kahramanmaraş depremleri sonrasında ellerindeki bütün imkanları seferber etmiş olduklarını açıklayan Bolat, yaşanan depremlerden sonra bütün imkanları seferber ederek, şimdiye kadar 2 bin 400’ün üstünde uçuşla 433 bin arama kurtarma ekibi ile 16 bin ton yardım malzemesi ulaştırdıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.