EYT Meclisten Geçti! İşte EYT Düzenlemesine Dair Detaylar…

EYT Meclisten Geçti! İşte EYT Düzenlemesine Dair Detaylar…
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi 28 Şubat günü oylamaya sunuldu. Dört maddeden oluşan ve 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişli olanları kapsayan düzenleme çerçevesinde gözler Resmi Gazete’ ye çevrildi. İşte detaylar...

Milyonlarca kişinin uzun zamandır beklediği EYT düzenlemesi, deprem nedeni ile ara verilen meclis çalışmalarının 28 Şubat günü tekrar başlaması ile gündeme geldi. 28 Şubat akşamı geç saatlere kadar süren görüşmeler neticesinde oylama işlemleri yapıldı ve EYT düzenlemesi kabul edildi.

EYT düzenlemesinin kabul edilmesinin ardından, düzenlemenin Resmi Gazete’ de ne zaman yayımlanacağı ve yürürlüğe gireceği merak ediliyor. EYT düzenlemesinin Resmi Gazete’ de yayımlanması ile milyonlarca kişi emeklilik işlemleri için başvurularını yapmaya başlayacak. Gözler bu nedenle şimdi de Resmi Gazete’ ye çevrildi.

DÜZENLEME 8 EYLÜL 1999 ÖNCESİNİ KAPSIYOR

Milyonlarca EYT’li ilgili düzenlemenin TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesini bekliyordu. 28 Şubat günü görüşülen ve geç saatlerde kabul edilen EYT düzenlemesi için milyonlarca kişi şimdi de düzenlemenin Resmi Gazete’ de ne zaman yayımlanacağını merak ediyor. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın beklediği düzenleme kapsamında 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar düzenlemeden faydalanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalaması ile Resmi Gazete’ de yayımlanacak düzenleme daha sonrasında yasalaşacak.

EYT DÜZENLEMESİNDEN YARARLANACAK KİŞİLER

Uzun süredir gündemde olan EYT düzenlemesi için bekleyen kişiler, dün kabul edilen düzenleme ile emeklilik hayallerine kavuşabilecek. 6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeni ile meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclisin çalışmalarına başlayacağı tarih 21 Şubat olarak duyurulmuştu. Bu nedenle milyonlarca kişi 21 Şubat gününü beklemiş ancak meclis için açılış tarihi 28 Şubat’a ertelenmişti. Dün çalışmalara başlayan meclis ilk olarak EYT düzenlemesini gündemine aldı ve uzun saatler süren görüşmeler neticesinde gece geç saatlerde oylama yapıldı. Yapılan oylamalar ile EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Şimdi ise, EYT düzenlemesinin Resmi Gazete’ de yayımlanması bekleniyor. Kabul edilen bu düzenlemeden 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar, 5000 gün prim ödemesi olanlar, kadınlar için 20, erkekler için ise, 25 yıllık sigortası olanlar yararlabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.