Depremzede Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Bir Sene Sürecek Destek! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Depremzede Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Bir Sene Sürecek Destek! Başvurular E-Devlet Üzerinden Yapılacak!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok ilde ağır yıkım meydana geldi. Meydana gelen depremlerden sonra evi hasar alan ev sahipleri ile kiracılar için yardım ödemesi yapılacak! İşte detaylar!

Kahramanmaraş merkezli olan depremlerden sonra tüm ülke bölge için seferber oldu. Bölge halkının yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremde evi hasar alan ev sahipleri ve kiracılar için yardım yapılacak.

6 Şubat depremleri sonrasında, bölge halkı için adeta seferber olundu. Madden ve manen destekler sürüyor. Ev sahipleri ve kiracılar içinde yardım ödemesi yapılmasına karar verildi.

BÖLGE HALKI İÇİN DESTEK SÜRÜYOR

Yaşanan şiddetli depremlerden sonra evi hasat alan ev sahibi depremzedeler için 5 bin lira olmak üzere, yılda 60 bin lira yardım ödemesi yapılmasına dair karar alındı. Aynı şekilde ev ağır hasar alan kiracılar için de aylık olarak ödeme yapılacak. Depremzede kiracılar için her ay 3 bin lira ve sene boyunca da toplamda 36 bin lira destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespiti yapılan ev sahibi olan ya da kiracılar için başvuruların açılmış olduğunu paylaştı. Bu bahsi geçen kira yardımını alabilmek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılması gerekmektedir.

e-Devlet üzerinden ‘Afetzede barınma Desteği’ sayfasından gerekli adımları takip ederek, başvuru yapılmalı. Bununla beraber kira yardımın tam olarak ne zaman yapılacağı ise şu an için net bir şekilde bilinmiyor.

EV SAHİPLERİ İÇİN 5 BİN LİRA

Güneydoğu’da meydana gelen depremler sonrasında, birçok bina ağır hasar aldı. Kimi binalar kullanılmaz hale gelirken kimisinin de acil olarak yıkılmasına karar verildi. Oturduğu bina ağır hasar alan ev sahipleri ve kiracılar için devlet destekli yardım yapılmasına karar verildi. Ev sahipleri için 5 bin lira, kiracılar içinde 3 bin lira olacak şekilde yardım yapılacak. Yardımların bir sene kadar süreceği de açıklanan bilgiler arasında oldu. Fakat bu yardımların ne zaman hesaplarda olacağı ise şu an için bilinmiyor. Yardım için başvuruların e-devlet siteminden yapılması gereklidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.