Depremzedelere Deprem Kredisi Verilecek! Krediler 6 Ay Ödemesiz Olacak!

Depremzedelere Deprem Kredisi Verilecek! Krediler 6 Ay Ödemesiz Olacak!
6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından birçok kamu kurum ve kuruluş yeni destek paketleri açıklamaya başladı. Bazı bankalar ise, depremzedelerin maddi açıdan mağduriyetlerinin giderilmesi için kredi kampanyaları açıklıyor. İşte detaylar..

Kahramanmaraş depremleri ile on bir ilimizde büyük yıkımlar meydana geldi. Her ilde binlerce bina yıkıldı. Deprem nedeni ile yıkılan binalar insanların evsiz ve işsiz kalmasına neden oldu. Milyonlarca kişi tarafından yaşanan bu mağduriyetin giderilebilmesi için devlete bağlı birçok kamu, kurum ve kuruluş destek planlarını devreye sokmaya başladı.

Bazı bankalar, depremden etkilenen vatandaşlara özel olarak deprem kredisi hazırlığını tamamladı. Farklı birçok banka, depremzedelerin maddi olarak zorluk yaşadıkları süreçlerini daha kolay bir şekilde atlatabilmesi adına deprem kredisini hizmete sunduğu açıkladı. Altı ay ödemesiz olarak verilecek deprem kredileri, farklı birkaç bankadan temin edilebilinecek. Aynı zamanda, KOBİ’lere özel kredi seçenekleri de bankalar tarafından depremzedelere sunuluyor.

ÇİFTÇİ VE KOBİ’LER DE KREDİDEN YARARLANABİLECEK

Depremlerin etkilediği illerde yaşayan depremzedelere özel deprem kredisinden sadece bireysel müşteriler değil aynı zamanda, çiftçi ve KOBi’ler de yararlanacak. Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; ‘’Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz.’’ Aynı zamanda Ziraat Bankası tarafından, deprem bölgelerinde bulunan kredi kartı müşterilerine de faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımlandığı açıklandı.

VAKIFBANK’TAN 36 AY VADELİ KREDİ

Depremzedelere destek sağlamak amacı ile hazırlanan krediler için Vakıfbank’ta harekete geçti. Vakıfbank, depremzedeler için 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vadeli kredi desteği sağlayacağını açıkladı. Garanti BBVA ise, müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını 6 ay faizsiz başvuru gerekmeksizin ertelediğini açıkladı. Ayrıca, depremde hasar alan vatandaşların başvurması durumunda en uygun finansal çözümün bulunacağı duyuruldu. Halkbank ise, şu açıklaması ile gerçekleştirecekleri destek kampanyasını duyurdu; ‘’Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını, taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayri nakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkandan yararlandırıyoruz.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.