Saçlarınızın Dökülmesini Engelleyin! Doğal Yöntemler İle Saçlarınızı Kurtarın!

Saçlarınızın Dökülmesini Engelleyin! Doğal Yöntemler İle Saçlarınızı Kurtarın!
Saç dökülmesi ile ilgili problemler hemen hemen herkesin başına gelebilmektedir. Farklı yaş gruplarında görülebilen saç dökülmeleri hem kadınlarda hem de erkeklerde yaşanan sorunlar arasında bulunmaktadır. İşte detaylar...

Saç dökülmeleri hem kadınların hem de erkeklerin en sık karşılaştığı saç problemleri arasında yer almaktadır. Yaşanan saç dökülmelerinin farklı birçok nedeni olabilmektedir. Bu nedenler arasında değiştirilemeyecek genetik faktörler olabildiği gibi tamamen çevresel etmenlerde yer alabilmektedir.

Mevsim geçişleri, yanlış saç bakımlarının uygulanması ve saçların çok sık kimyasal işlemlere maruz kalması saç dökülmelerinin meydana gelmesine neden olan sorunlar arasında yer almaktadır. Özellikle kadınlar, saçların daha sağlıklı, parlak ve canlı bir görünüme sahip olabilmesi için farklı yöntemler ile rutin bakımlar gerçekleştirmektedir. Bu bakımların doğal yöntemler ile yapılması, saçların sağlıklı bir forma sahip olmasına olumlu yönde katkı sağlayacaktır.

YEŞİL ÇAYI SADECE İÇMEYİN

Tüketilen yeşil çayın vücut sağlığı açısından birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Yeşil çayın demlendikten sonra suyunun saç köklerine uygulanması, saç köklerinin beslenmesini sağlamaktadır ve saç dökülmelerinin meydana gelmesini engellemektedir. Düzenli olarak saç köklerine yeşil çay uygulanması ile saçların daha sağlıklı bir yapıya sahip olması sağlanabilir. Yeşil çay, banyo sırasında saçların durulanması için kullanılabilir. Aynı zamanda yeşil çay özü, haftada bir kez saç derisine maske olarak uygulanabilir.

SOĞAN SUYUNU ON BEŞ DAKİKA BEKLETİN

Soğanın suyu elde edildikten sonra kafa derisine uygulanması ve on beş dakika bekletildikten sonra saçların soğan suyundan arındırılması ile kafa derisindeki ve tüm vücuttaki dolaşım sistemi olumlu yönde etkilenecektir. Haftada bir kez uygulanacak bu yöntem ile saç köklerinin güçlenmesi ve zayıf saç kökü nedeni ile meydana gelen saç dökülmelerinin durdurulması sağlanacaktır.

SIVI ALTININ FAYDALARI

Sıvı altın olarak bilinen argan yağı içerdiğini antioksidanlar, E vitamini ve yağ asitleri ile saç köklerinin beslenmesini sağlamaktadır. Saçların güçlenmesini de sağlayan argan yağı, saç dökülmelerini engeller, saçların daha yumuşak olmasını sağlar ve canlı bir görünümün elde edilmesine imkan veriri. Argan yağı haftada iki ya da üç kez saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Bu uygulamanın ardından 35 ile 40 dakika arasında beklenmeli ve ardından duş alınarak saçlar, argan yağından arındırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.