Evde Bakım Desteği İçin E-Devletten Başvuru Kolaylığı! Yardım İçin Başvuranlara 4 Bin 336 Lira Destek!

Evde Bakım Desteği İçin E-Devletten Başvuru Kolaylığı! Yardım İçin Başvuranlara 4 Bin 336 Lira Destek!
Evde bakım ücretleri için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı! Bu adımdan sonra vatandaşların işi bir nebze daha kolaylaşırken, yardımların ne zaman yatacağı da merak edildi. İşte detaylar!

Milyonlarca kişi için her ay nakit ödemeler yaparak, dar gelirli olan ailelerin hayatlarını devam ettirmeleri için önemli bir adım atılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, evde bakıma ihtiyaç duyanlarında yardımına koşmakta.

Birçok insan ihtiyaç sahibi bir duruma gelirken, yaşı ve engelli olan vatandaşlar da evde bakıma ihtiyaç duyar bir duruma geldi. Fakat devlet tarafından gelen açıklama sonrasında, evde bakım yardımı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilir.

2023 YILINDA YAPILACAK YARDIMIN MİKTARINDA ARTIŞ

Eğer sizde devletin sunmuş olduğu bu fırsattan faydalanmak istiyorsanız, e-devlet sistemi üzerinden gerekli adımları izleyerek başvuru yapabilirsiniz. Daha sonrasında ise yardım için verilecek destek miktarı hesabınızda olacaktır. 2022 senesinde 3 bin 336 lira olarak ödenmesi yapılan evde bakım aylığı 2023 senesinde yeni zamlı miktarı ile 4 bin 336 lira olarak değişmiş oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN BAŞVURU

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile ve ilçe merkez binalarına gidip başvuru yapmaları gereklidir. Gereken başvuru yaptıktan sonra talep edilen sosyal yardım platformu belgeleri de kaymakamlık ile muhtarlıklardan temin edilmesi gereklidir. Muhtarlık karar belgesi, il veya ilçe kurullarından alınabilir. Alınan belgelerin Sosyal Güvenlik Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslimi yapılmalıdır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONUÇANIR?

Evde bakım aylığı için gerekli olan başvuruyu yaptıktan sonra SHÇEK İl Müdürlüğüne ulaştıktan sonrasında, bahsi geçen yardıma muhtaç olan birey ile ailesi hakkında bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin bir rapor oluşturması beklentiler arasındadır.

Rapor süresince de ailenin ikamet adresinde yapılan incelemeler sonrasında bakım raporu tamamlanmış olur. Bütün bu işlemler doğrultusunda başvurunun sonuçlanması herhangi bir sorun meydana gelmediği sürece 3 ile 6 aylık bir süreye tekabül ettiği açıklanmıştır.

Başvuru için e-devlet sistemi üzerinden de yapılabileceği açıklanan bilgiler arasında oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.