Cep Telefonu Alacaklar İçin Son Dakika Gelişmesi! Limit Yükseltildi Son Tarih İse 28 Mart Oldu!

Cep Telefonu Alacaklar İçin Son Dakika Gelişmesi! Limit Yükseltildi Son Tarih İse 28 Mart Oldu!
Akıllı mobil cihaz almak isteyenler dikkat! Son tarih olarak 28 Mart açıklandı. Limitte 350 dolara kadar artış yapıldı. Telefon alacakların elini çabuk tutması gerekmekte! İşte detaylar...

Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan akıllı telefonlar içim ilgi günden güne artıyor. Özellikle kullanıcıların her yeni seri üretimin, elinde olan akıllı telefonların bir üst seviyesine erişmek adına çabalıyor.

Bu çerçevede akıllı telefon alacaklar için yeni bir haber geldi. Son dakika uyarısı yapılmış oldu. Akıllı telefon alacaklar için son tarih 28 Mart işaret edildi. Bu kapsamda limitte 350 dolara çıkartıldı.

CEP TELEFONU ALACAKLAR ACELE EDİN

Akıllı mobil cihazlara olan ilgi günümüzde giderek yükselme gösteriyor. Her yeni bir üst model için akıllı cihaz kullanıcıları ilgisini çeken akıllı telefonu satın almak istiyor. Bu kullanıcılar için önemli olacak bir gelişme meydana geldi. Akılı telefon ithalatında 2020 senesinden bu zaman geçerliliği olan gözetim uygulamasının kapsamında yeni kararlar alınmış olundu. Bu anlamda ise son dakika olacak bir uyarı geldi. Son tarih olarak 28 Mart açıklandı. Limitte ise 350 dolara kadar bir artış yaşandı. Akıllı mobil cihaza sahip olmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor.

RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

Akıllı telefona sahip olmak isteyenler için son dakika gelişmesi yaşandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan 2020/6 sayılı ithalatta gözetim uygulamasına dair tebliğde değişiklik meydana getiren tebliğ ile, daha önceden adet başına birim gümrük kıymeti 200 doların altında olan akıllı mobil cihazlar için yürürlükte olan gözetim uygulamasında limitlerde değişiklik yapıldı. Artık bundan sonrası için bu değer 350 dolar olarak yeniden düzenlenmiş olundu.

LİMİT 350 DOLAR OLDU

Yapılan son değişiklik ile, birim gümrük kıymeti 350 doların altında olan akıllı mobil cihazlar için ithalatı Ticaret Bakanlığı tarafından (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenleyip, gözetim belgesi ile ithali yapılacak. Bu kapsamda, alınan yeni kararla beraber, duyurusu yapılan uygulama için 28 Mart 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olması beklenmekte. Akıllı mobil cihaz alacakların elini çabuk tutması tavsiye edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.