Denizde Haftalarca Kaybolan Adam, Ketçapla Hayata Tutundu!

Denizde Haftalarca Kaybolan Adam, Ketçapla Hayata Tutundu!
Dominikli bir denizci, Kolombiya’da haftalarca denizde mahsur kaldı. Geçen uzun süreden sonra bulunan adamın nasıl hayatta kaldığı herkesi şaşırttı. Kayıp denizci, ketçap yiyerek hayatta kaldığını söyleyince ketçap devi Heinz harekete geçti! Heinz, denizciye lüks bir tekne alacak! İşte detaylar...

Ocak ayında Kolombiya açıklarında haftalarca mahsur kalan denizci, ketçap yiyerek hayatta kaldığını söyledi. Haber sansasyon yaratınca, ketçap devi Heinz adamı bulmaya ve ona son teknoloji bir tekne almaya karar verdi. Talihsiz denizci, henüz bir tekne sahibi olacağını bilmiyor. Dominikli adamın kurtarıldıktan sonra nerede olduğu belli değil.

Heinz, her yerde denizde mahsur kalan Elvis Francois'i arıyor! Ketçap yiyerek haftalarca hayatta kaldığını söyleyen denizci, internet aleminde viral olmuştu. Heinz, genç adamı bulup onu bir tekneyle ödüllendirmek istediğini söyledi. Şirket 14 Şubat’ta konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

HEINZ, DÜNYANIN HER YERİNDE KETÇAPLA HAYATTA KALAN ADAMI ARIYOR!

Heinz 14 Şubat günü bir duyuru yaptı. Dünya basınında ketçap yiyerek hayatta kalan adam olarak yankı bulan genç denizciye son teknoloji bir tekne almak istediklerini duyurdu. Heinz, sosyal medya hesabından , Kolombiya’da kurtarılan denizci Francois ile ilgili olarak vatandaşı olduğu Dominik Cumhuriyeti ve Kolombiya Donanması’yla iletişime geçtiğini duyurdu.

Fakat hala, bütün çabalarına rağmen kurtarılan denizci Francois’i bulamadı. Heinz, bunun üzerine CNN International’a bir e-mail gönderdi ve CNN’den Francois’i bulmalarına yardımı olmalarını istedi. Bunun üzerine CNN, Francois’in Heinz tarafından arandığı haberini yaptı. Heinz, CNN’e, Elvis Francois bulunduğu takdirde son teknolojiyle donanmış bir tekne hediye edeceğini duyurdu. Heinz ayrıca adamın bulunmasını hızlandırmak için sosyal medyada #FindTheKetchUpBoatGuy hashtag'i ile arama kampanyası başlattı.

HAFTALARCA BİR ŞİŞE KETÇAP VE SARIMSAK TOZUYLA HAYATTA KALDI

47 yaşındaki Francois, Aralık ayında Kolombiya açıklarında teknesiyle beraber kayboldu. Tam 24 gününü küçük teknesinde ve denizin ortasında geçirdiğini söyleyen Francois, Kolombiya Donanması tarafından bulunduğunda perişan haldeydi. Donanma ona nasıl hayatta kaldığını sorduğunda “bir şişe ketçap ve sarımsak tozu” cevabıyla internette viral oldu.

Kolombiyalı yetkililer, genç denizciyi teknesine kazıdığı “help” ( yardım) yazısı sayesinde bulabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.