Çinliler “Uzaktan Öpüşme Cihazı” İcat Etti, İnternet Alemi Şaşkına Döndü!

Çinliler “Uzaktan Öpüşme Cihazı” İcat Etti, İnternet Alemi Şaşkına Döndü!
Uzaktaki sevgilinize bir öpücük göndermek ister misiniz? Çin'in sıcak, hareketli silikon “dudakları” ile artık bunu yapmanız mümkün! İşte ‘asrın’ icadı…

Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlara müjde! Çiftlerin "gerçek" fiziksel samimiyet yaşaması Çinlilerin son icadıyla mümkün oluyor.  Basınç sensörleri ve aktüatörlerle donatılmış cihaz, bir kullanıcının dudaklarının basıncını, hareketini ve sıcaklığını karşı tarafa aktarabiliyor. Çinlilerin icat ettiği cihaz, öpüşme hareketinin yanı sıra, kullanıcının sesini de iletiyor.

Weibo şirketinin icat ettiği bu cihaz, sosyal medyada gündem oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı cihazın komik bir tarafını görürken, diğerleri bunu "kaba" ve "ürpertici" olarak eleştirdi. Bazıları küçüklerin onu satın alıp kullanabileceği endişelerini dile getirdi.

UZAKTAN ÖPÜŞME CİHAZI SOSYAL MEDYADA SANSASYON YARATTI!

Twitter benzeri platformlarda, cihazla ilgili birkaç hashtag geçen hafta yüz milyonlarca görüntüleme aldı. Cihazla öpücük göndermek için kullanıcıların bir cep telefonu uygulaması indirmeleri ve cihazı telefonlarının şarj bağlantı noktasına takmaları gerekir. Uygulamadaki ortaklarıyla eşleştirdikten sonra, çiftler bir görüntülü görüşme başlatabilir ve çiftler bu görüşmede birbirleriyle öpüşebilir.

Çin devleti tarafından işletilen Global Times'a göre, yatırım Mekatronik Teknoloji Meslek Enstitüsü tarafından patentlendi. Tasarım, Çinli teknoloji uzmanı Jiang Zhongli tarafından geliştirildi.  Benzer bir buluş olan "Kissinger", 2016 yılında Malezya'daki Imagineering Enstitüsü tarafından başlatıldı. Ancak bu icat, gerçekçi görünümlü dudaklardan ziyade dokunma duyarlı bir silikon pedi şeklindeydi.

İKİ YABANCI DA CİHAZLARINI EŞLEŞTİREBİLİR VE BİRBİRİYLE ÖPÜŞEBİLİR!

Çin’de üretilen bu cihaz illa sevgililer arasında kullanılacak değil. Cihazın mucidi, aplikasyonda iki yabancının da birbiriyle eşleşebileceğini ve beraber öpüşme deneyimi yaşayabileceklerini açıkladı. Ayrıca aplikasyonda ilerleyen günlerde puanlama sisteminin de devreye sokulacağı söyleniyor.

Çin'in en büyük çevrimiçi alışveriş sitesinde Taobao, cihazı 42 dolardan (773 TL) satışa çıkardı.  Cihazı kullananlardan biri, deneyimini şöyle paylaştı: “Eşim uzaktan öpüşmenin ilk başta mümkün olmayacağına inandı fakat cihazı deneyince şok oldu. Bu, uzun mesafeli ilişkimiz sırasında ona verdiğim en iyi sürpriz” Çin’de cihaza olan talep günden güne artmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.