Gaziantep İslahiye’de Yürek Burkan Olay! 60 Kişiyi Enkazdan Kurtardı, Kendi Canını Betonun Altında Bıraktı!

Gaziantep İslahiye’de Yürek Burkan Olay! 60 Kişiyi Enkazdan Kurtardı, Kendi Canını Betonun Altında Bıraktı!
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yakalanan bir adam, yürekleri burkan bir olayın kahramanı olarak tarih geçti. Burhan Polat isimli adamın geride bıraktıkları, resmen kahretti. İşte ayrıntılar…

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinin Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen şiddetli depremler, birçok ilde olduğu gibi Gaziantep ilinde de ağır hasarlara yol açtı. Aynı güç içerisinde hem Kahramanmaraş merkezli depremlerden hem de Nurdağı’nda meydana gelen 6.4’lük depremden etkilenen Gaziantep, binlerce kişiye mezar oldu.

Depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hem hasar tespit çalışmalarına hem de enkaz kaldırma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edilirken deprem esnasında yaşanan bir olay gündeme geldi. Burhan Polat isimli vatandaşın yaptığı kahramanlık, herkesin yüreğine dokundu. İşte Polat’ın ardında kalan o hazin hikayeye ilişkin ayrıntılar…

BETONUN ALTINDA KALDI!

Depreme Gaziantep ilinin İslahiye ilçesinde bulunan evinde yakalanan Burhan Polat isimli vatandaş, depremi hissettiği gibi daireleri boşaltmaya başladı. Komşularına ve akrabalarına yardımcı olan ve herkesin binadan sağ salim çıkmasına yardım eden Polat, tam binadan çıkarken 3’üncü kattan düşen betonun altında kaldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Polat, hayatını kaybetti.

60 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI!

Gaziantep ilinin İslahiye ilçesinde bulunan Polat Apartmanı, deprem felaketi neticesinde ağır hasar aldı. Polat Apartmanı sakinleri canlarını Burhan Polat sayesinde kurtardıklarını ifade etti. Apartmanın ikinci katında oturan Cafer Demir, o gün yaşanılanları şu şekilde özetledi: “Burhan ilk sarsıntıdan itibaren yukarı kattan başlayarak tüm komşuları uyardı. Kapılarını tekmeleyerek kırdı ve o şekilde açtı. En son bizim yanımıza geldi. Biz ikinci kattaydık. Komşum Şahin Güler yardım istedi. ‘Burhan komşuya yardım et’ dedim. O da gitti komşuya yardım etti. Binayı boşalttıktan sonra o da dışarıya çıktı. İki bina arasında iken üzerine duvar düştü. Ortalama olarak 55- 60 kişi kadar vardı. Herkesi Burhan tahliye etti. Bir kahraman gibi mücadele etti. Allah ondan razı olsun, hepimize yardımcı oldu, hayatımızı kurtardı. Kendisinin de vadesi dolmuş demek ki.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.