Vücutta Kaşıntı Pankreas Kanserinin İşaretçisi Olabilir! Uzman İsimden Açıklama!

Vücutta Kaşıntı Pankreas Kanserinin İşaretçisi Olabilir! Uzman İsimden Açıklama!
Günümüzde oldukça yaygın olan hastalıklardan biri de kanser! Giderek artan vakalar için erken teşhis hayati önem taşıyor! Göz ardı edilen bu belirti ise hastalık için erken uyarıcı oluyor! İşte detaylar...

Kanser vakaları günden güne artıyor. Birçok belirtisi olan kanser bazen de sinsice ilerleme kaydediyor. Erken teşhisin hayati önem taşıdığı hastalıkta, bu belirti ise göz ardı edilmekte.

Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim göstermekte. Göz önünde bulundurulmayan bir belirtinin ise bu riskli olan hastalık için erken uyarıcı olduğu ortaya çıktı.

BİRÇOK HASTADA ORTAK BELİRTİ

Kanser hastalığının belirtilerine ve risk etkenlerine karşı bilinçli olmak hayati derece önem taşımakta. Pankreas kanseri riskli kanser çeşidi arasında yer almakta. Pankreas kanserinin belirtilerinin günlük hayatta yaşanılan pek çok sağlık sorununa benzemesi bu hastalık için teşhisin gecikmesine neden oluyor. Fakat göz önünde bulundurulmaya bir belirtisi daha ortaya çıktı ki, bu belirti kanser hastalarının %75’inde meydana geliyor.

KAŞINTI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Konuya dair Dr. Deborah Lee, kanser hakkında alarm zillerini çalabilecek bir uyarı olarak paylaştı. Kanserli tümörün konuma bağlı olarak erkenden meydana gelen bir uyarı işaretinin kaşıntı olabileceği açıklandı. Kaşıntı ya da kaşıntılı cilt, aşırı kaşıma gereksinimi ile dikenli hissedilen bir cildi tanımlamakta. Dr. Lee, bahsi geçen konuya dair, kaşıntının pankreas kanserinin erkende ya da geç bir belirtisi olup olmadığı hakkında tümörü nerede gelişim gösterdiğine bağlı olduğunu söyledi.

Pankreas kuyruğunda korkutucu bir durum başlamış olursa, hastalıkla ilerleyen zamanlarda kaşıntı meydana gelebilir. Bununla beraber, pankreas kanseri vakalarının %60’inde durum pankrasınızın başında başlayabilir, bu sebepten dolayı kaşıntı nispeten erken ortaya çıkma durumu olabilir. Doktor, pankreas kanseri pankreasın başında ortaya çıktığını, safa kanallarının erkenden sıkıştırmasının, safranın bağırsaklara geçişinin önüne geçmesini ve kaşıntılı sarılıkla sonuçlanmasının daha ihtimal bir durum olduğunu açıkladı.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • İştah kaybı ya da kilo verme
  • Yorgunluk
  • Hasta hissetmek
  • Hazımsızlık belirtisi
  • İshal ya da kabızlık ya da dışkıda değişim
  • Karnın üst kısmı ve sırtta ağrı olması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.