Depremzedeler İçin Bir Dizi Yardım Kararı! Borçlar Sinilip, Barınma İçin Destek Verilecek!

Depremzedeler İçin Bir Dizi Yardım Kararı! Borçlar Sinilip, Barınma İçin Destek Verilecek!
6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında bölge halkı için destekler sürüyor! Binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de evsiz kaldı! Alınan kararlar kapsamında borçların silinmesine karar verildi! İşte detaylar...

Güneydoğu’da yaşanan ver tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden sonra yaralar sarılmaya çalışılıyor. Tüm ülke bölge halkı için adeta seferber oldu. Dört bir yandan bölge için madden ve manen destekler geliyor.

Binlerce kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği, binlerce vatandaşın da enkaz altında çıkıp ama sığınacak bir evinin ortada kalmadığı depremlerden sonra, bölge için birtakım yeni kararlar alındı.

15 BİN TL TAŞINMA DESTEĞİ

Hatay başta olmak üzere birçok şehirde enkaza sebep olan deprem, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine binlerce kişinin de evsiz kalmasına neden oldu. Bölge halkının yaralarını sarmak adına, depremzedeler için yeni karalar alındı.

Alınan bu yeni kararlar kapsamında kimi borçların silinmesine kimilerinin de ödemesinin gecikmesine karar verilmiş olundu. Aynı zamanda depremzedeler için 60 bin lira da yardım ödemesi yapılması yönünde bir karar alındı.

EV SAHİBİ İLE KİRACILAR İÇİN DESTEK

Kahramanmaraş başta olmak üzere çevrede bulunan diğer on bir şehri de etkisi altına alan deprem sonrasında büyük bir barınma sorunu ortaya çıktı. Binlerce kişinin evsiz kaldığı depremlerden sonra, barınma için destek kararı çıktı. Evini yaşanan depremlerden sonra kaybeden ev sahibi ve de kiracılar için destek ödemeleri yapılmasına karar verildi.

1 SENE SÜRECEK

Yaşanan depremlerden sonra, taşınmak isteyen vatandaşlar için 15 bin liralık taşınma ödeneği verilmesine karar verildi. Meydana gelen şiddetli depremlerden sonra da konutu hasar alan depremzedeler için 12 ay süresince de ev sahibi için 5 bin lira, kiracılar için de 3 bin lira yardım verileceği açıklandı. Kiracılar için ilk olarak 2 bin belirlenmişti fakat daha sonra bu yardım 3 bin liraya çıkmış oldu. Bu yardım için de kira kontratı olması zorunluluğu aranmayacak.

Depremzedeler için karşılıksız olarak barınma ve taşınma desteği sunulacak. Bir sene boyunca ev sahiplerine 60 bin lira, kiracılar için de 24 bin lira yardım verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.