Arama Kurtarma İçin İngiltere’den Gelen İtfaiye Şefinden Açıklama! ‘Bir Film Seti Gibiydi’, Dedi!

Arama Kurtarma İçin İngiltere’den Gelen İtfaiye Şefinden Açıklama! ‘Bir Film Seti Gibiydi’, Dedi!
Yaşanan depremlerden sonra, birçok ülkeden arama kurtarma için destek geldi. Bunlardan biri de İngiltere olurken, bölgede yıkım sonrasında düşüncelerine dile getiren John Aitchison, bir film seti benzetmesi yaptı! İşte detaylar...

Tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden sonra 77 kişilik Kentsel Arama Kurtarma ekibi (UK ISAR) de İngiltere’den, ülkemize geldiler. Ekibe İskoçya’dan katılmış olan 4 itfaiyecinin (SFRS) Şefi John Aitchison deprem bölgesindeki yıkım hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Ekip şefi John Aitchison, deprem sonrasında ortaya çıkan görüntüler için bir film seti benzetmesi yaptı. Aynı zamanda her şeyin tamamen yıkıldığını söyleyen Aitchison, kimi binaların ters yattığını söyledi.

İSKOÇYA’DAN GELDİLER

İngiltere’nin Türkiye’ye göndermiş olduğu arama kurtarma ekibi içerisinde yer alan İskoçya İtfaiyesi’nin 4 çalışanı eve dönüşlerinden sonra bölgede karşılaşmış oldukları manzarayı anlattılar.

Yaşamış oldukları deneyimleri aktardılar. Paylaştıkları duygu ve düşünceleri SFRS’nin kendi internet sitesinde yayımlanmış oldu. SFSR Şefi John Aitchison, deprem bölgesinde yaşamış oldukları tecrübeleri şu şekilde dile getirdi; Bir film setinin içinde gibiydik. Her şey tam anlamıyla bir yıkımdı. Çok katlı olan binalar sanki yerden kaldırılmış ve daha sonra tekrar yere atılmış bir durum içinde gibiydiler. Kimi binalar ters dönmüş kimi binalar ise yan yatmıştı.

‘TAM BİR YIKIMDI’

İnsanlar ailelerini yitirmişlerdi. Ağlayan kadınları, çocukları enkazın altından çıkarmaya çabalayan babaları görmüş olduğunuz savaş bölgelerinin haberleri gibiydi adeta. İnsanlar göz yaşı döküyordu ve her köşe başında da kendilerini yardım etmemizi sağlamak için çalışıyorlardı, dedi.

İNGİLTERE BAKANINDAN AÇIKLAMA

77 kişiden meydana gelen ekipler yaklaşık olarak 10 gün boyunca geze gündüz fark etmeksizin kurtarma çalışmalarına katıldı ve 11 kişiyi de enkaz altından sağ bir şekilde çıkarmış oldu. İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell ekiple alakalı olarak, ‘İngiltere Hükümeti, cesur olan İskoç itfaiyecilerin ve sağlık çalışanların, gereksinim duyulan sırada Türk halkıda yardım etme çalışmalarımızın tam merkezinde yer almış olmalarından dolayı gurur duyuyor’ açıklaması yapmış oldu.

Arama kurtarma ekibi için bir çok ülkede destek gelmişti, bunlardan biri de İskoç itfaiyeciler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.