Gaziantep'in Yıkılmayan Fabrikaları, Yaraların Sarılmasını Sağlayacak! Çalışmaların Yüzde 95'i Tamamlandı!

Gaziantep'in Yıkılmayan Fabrikaları, Yaraların Sarılmasını Sağlayacak! Çalışmaların Yüzde 95'i Tamamlandı!
Deprem felaketinin ardından yapılan inceleme çalışmaları neticede yalnızca kent merkezlerinde bulunan yaşam alanlarının değil üretim tesislerinin de büyük ölçüde zarar görmüş olduğu belirlendi. Fabrikaların son durumlarına ilişkin bilgilendirmeler yapan uzman isim, Gaziantep şehrine dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi, 11 ilde yüz binlerce yapının zarar görmesine neden oldu. Yalnızca kent merkezlerinde ve ilçelerinde bulunan yaşam alanlarını değil fabrikaları da direkt olarak etkileyen felaketin ardından hasar tespit çalışmalarına devam edilirken üretim tesislerin deprem sonrası durumları merak konusu oldu.

Hatay başta olmak üzere birçok deprem şehrinde fabrikaların işlevsiz hale geldiğini ve üretimin durduğunu belirten yetkililer, bu noktada Gaziantep şehrine dikkat çekti. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde büyük yıkımların kayda geçtiğini ifade eden yetkililer, Gaziantep kent merkezinin ise daha az hasar ile kurtulduğunu vurguladı. Bu durumun çevre iller için büyük bir şans olduğunun altını çizen yetkili isimler, bölgenin ticaret kapısının da uzunca bir süre Gaziantep olacağını bildirdi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI!

İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen ile Nurdağı Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Şentürk, deprem felaketinden etkilenen iki ilçeye ilişkin önemli bilgiler verdi. Özellikle sanayi bölgelerine dikkat çeken yetkili isimler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin fabrikaların yüzde 95’ine ilişkin hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. Düzenlenen raporlara göre şu ana kadar yalnızca 3- 5 fabrikada hasar tespit edilmiş olduğu, o fabrikaların da yıkılmamış olduğu bilgileri kaydedildi.

YÜZDE 70 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORLAR!

Fabrikaların elektrik, doğal gaz ve su şebekelerinin depremden etkilenmemiş oldukları ve bu yüzden de alt yapının halen sağlam olduğu belirtildi. Hasar alan fabrikalarda üretime tamamen ara verilirken şu an için kentteki fabrikaların yaklaşık olarak yüzde 60- 70 kapasite ile çalışmaya devam ettikleri bildirildi.

Bölgenin yaralarını saracak potansiyele sahip olduğunu belirten yetkililer, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi’nin Gaziantep’te bulunduğuna da dikkat çekti. Aynı bölgede yan yana bulunan 5 OSB’de toplamda bin 200 işletmenin faaliyet gösterdiği ve toplam çalışan sayısının 260 bin kişi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.