4336 TL Nakdi Destek Sağlanacak! İsminiz Listede Yer Alıyorsa Ödeme Alabilirsiniz!

4336 TL Nakdi Destek Sağlanacak! İsminiz Listede Yer Alıyorsa Ödeme Alabilirsiniz!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüz binlerce kişi tarafından alınan sosyal yardım ödemeleri ile ilgili önemli son dakika açıklaması yaptı. E-devlet uygulamasında o listeye erişim açıldı. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı alanlarda vatandaşlara nakdi destek ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler arasında evde bakım maaşı ödemeleri de yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım ödemesi maaşlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak ödemelerin, kimlere yapılacağına dair liste, e-devlet platformuz üzerinden erişime açıldı. Vatandaşlar, T.C kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile portala giriş yaparak, listeye erişim sağlayabilir ve isminin listede yer alıp almadığını kontrol edebilir. İsmi listede yer alan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeleri PTT şubelerinden alabilecek.

ÖDEMELER BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yardımdan yararlanacak kişilerin isimlerinin yer aldığı listeleri e-devlet platformunda yayınladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılacak ödemelerin 22 Şubat 2023 tarihinde başladığını açıkladı. Başvuruların ise, hala devam ettiği açıklandı. Yapılacak olan ödemelerin zamlı olarak hesaplara yatırıldığı da paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

ŞUBAT AYI ÖDEMELERİ ZAMLI YATIRILIYOR

2023 yılının başında memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında birçok sosyal yardım ödemesinde de artış gerçekleştirildi. Bu kapsamda evde bakım maaşı ödemelerinin de şubat ayından itibaren hesaplara zamlı olarak yatan sosyal yardımlar arasında yer aldığı açıklandı. Şubat ayı evde bakım maaşı 2022 yılının iki yarısına oranla 1000 TL zamlı olarak ödeniyor. Yapılan bu güncelleme ile bu ay evde bakım maaşı alan kişilerin hesabına 4336 TL ödeme yapılacağı belirtildi. E-devlet uygulaması üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması için T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte e-devlete girişi yapılması sonrasında ise, arama kısmına ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılması gerekmektedir. Ödemeler, Ziraat Bankası’nda hesabı olanlar için hesaplara yatırılırken, hesabı olmayanlar için PTT’ye yatırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.