Whatsapp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik! Artık Whatsapp Üzerinde De Haberler Takip Edilebilecek!

Whatsapp Kullanıcıları İçin Yeni Özellik! Artık Whatsapp Üzerinde De Haberler Takip Edilebilecek!
WhatsApp’ta değişiklik olacak! Dünyaca en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, yakın bir zamanda haber bülteni sunmak adına kolları sıvadı! İşte merak edilenler! İşte detaylar...

Oldukça yaygın olarak neredeyse tüm dünyada kullanılmakta olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta değişiklik olacak. Dünyaca popüler olan platform, dünyanın en büyük gazetesine dönüşmek için hazırlanıyor!

WhatsApp’ın yakın bir zaman diliminde, haber bülteni sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Özelliğin şuan gelişim aşamasında olduğu söylenirken, kullanıcıların ne zaman deneyimleyeceği şuan için bilinmiyor.

WHATSAPP HABER DÜNYASINA EL ATTI

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasından biri olan WhatsApp’ın 2.23.5.3 kodlu Android beta sürümünde geliştirme aşamasındaki bir yeni özelliğin tespiti yapıldı. WABetaInfo tarafınca tespiti yapılan bu yeni özellikle, uygulamanın çok yakın bir zamanda haber bülteni sunmaya başlayacağı gözler önüne serilmiş olundu.

BÜLTEN ADIYLA YER ALACAK

İnternet kullanımının artması, internetin bir haber kaynağı durumuna gelmesini sağlamış oldu. Bu çerçevede ise Bundle, Substack ve Feedly gibi platformlar, kullanıcılar adına haberlerin yakından takip edilmesini sağlamayı başarmış oldular. Şimdi de WhatsApp’tan bu anlamda hizmet verecek bir nevi yukarıda sayılan platformlara rakip olacak bir yeni özellik üzerinde çalışmaya başladığı görülmekte. Bu yeni özellik şu an için ’bülten’ adıyla anılmakta. Kullanıcı deneyimi bu özelliği önemli olacak bir ölçüde değişime uğratabilir.

ŞU AN İÇİN TEST AŞAMASINDA

Aynı zamanda WhatsApp, bundan aylar öncesinde Topluluklar adında bir özelliği kullanıma sokmuştur. Bu özellikler sayesinde en basit anlatımıyla duyuru gruplarının oluşturulmasını sağlamıştı. Platformun son Android beta sürümünde tespiti yapılan Bülten adındaki özellik ilse Topluluklar’ın yeni bir versiyonuna benzeyeceği düşünülmekte.

Bu özellik kullanıma açıldığında, haber kaynaklarının WhatsApp bültenleri oluşturmaları da mümkün olacaktır. Kullanıcılar, kendilerinin ilgilerini çeken bültenleri seçip kendileri için bir haber akışı oluşturabileceklerdir. Bu özellikle de ilgi duyulan alanlar için gelişmelere ulaşmak artık daha kolay bir hal alacaktır.

Gizliliği ön planda tutan bu özellikle, Bülten eklenen kaynakların başkalarınca da görülmesi engellenmiş olacak. Bunun yanı sıra haber kaynakları da kendilerini takip eden kullanıcıları bilmeyecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.