Ailelerin Göz Kulağı Buradan Gelecek Haberde! Bakanlık, Çocuk Destek Ödemeleri İçin Ayrıntıları Açıkladı!

Ailelerin Göz Kulağı Buradan Gelecek Haberde! Bakanlık, Çocuk Destek Ödemeleri İçin Ayrıntıları Açıkladı!
Çocuk desteği detayları açıklandı! Çocuk desteği için başvuruların nasıl yapılacağı merak edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuya dair sorular yanıtlanmış oldu! İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan destek yardımının merak edilenleri. Geçtiğimi aylar içerisinde ‘Çocuk Destek Bileşeni’ adıyla yeni bir program dahil edilmiş olundu.

Yaşanan bu gelişmeden sonra bütün çocuklu vatandaşlar yardımla alakalı olarak detayları merak etti. Çocuk desteği içi kimlere ne kadar yardım yapılacağı merak edilmekte. İşte merak edilen sorunun detayları!

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ

Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde yapılan olan yardım desteğinin detayları birçok anne babanın gündeminde yer almakta. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hayata geçirmiş oldukları çocuk desteği ödemeleriyle alakalı olarak açıklama yaptı.

Bakan Derya Yanık, yapılacak olan ödemelerin ne kadar olduğunu ve hangi tarihten itibaren hesaplara olacağına dair merak edilenleri açıkladı.

Bakan Derya Yanık, merak edilen konunun detaylarını açıkladı. Sosyal yardımlardan faydalanmakta olan ailelerdeki çocuklara ilişkin ek destek sağlayacaklarını ifade eden Bakan Yanık, ‘Çocuk Destek Bileşeni’ çerçevesinde evlerde bulunan çocuk sayısı göz önünde bulundurularak evlere aylık olarak 35 lira ile 650 lira arasında destek vereceklerini açıkladı.

Aynı zamanda Bakan Yanık, bu çerçevede 1 ile 2 çocuklu olan hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere de 450 lira, 4 çocuklu olan haneler için de 550 lira, 5 ve daha çok çocuklu olan haneler için de yapılacak olan yardımın 650 lira ilave destek olarak yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

BAŞVURU NEREYE YAPILMALI?

Bu çerçevede başvurular, e-Devlet ya da sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDY) yapılması gerekli. Aile Destek Programı’nda 12 ay kadar düzenli olarak ödeme yapılacaktır.

YARDIM İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak için birtakım şartlar aranmakta. Bu şartlar şunlardır; evde kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani, 1.833.45 liranın altında olması gerekmektedir. İhtiyaç sahibi olduğuna emin olunan herkes desteği alabilir. Destek alanlarda bu kapsamdan faydalanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.